28 / 03 / 2024

Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı!

Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı!

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, "Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı" dedi...



MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanda Sağlık Mahallesi'nde evlerin yıkıldığını, arazilerin tahrip olduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Enginyurt, yüzlerce kişinin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. Enginyurt, sözlerine şöyle devam etti;

"100 dönüm arazi geri dönülmez şekilde gitti ki bu insanların geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktı. Şu an umutları Sayın Cumhurbaşkanında, Hükümetimizde ve bizlerde. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ordu Valisi ile görüşerek heyelanda meydana gelen hasarın ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etmiştir. Bu bizim için sevindiricidir. Akşam 19.00’da heyelan gerçekleşmiştir. Bu binalar boşaltılmamış olsaydı büyük bir can kaybı yaşıyor olacaktık. Orada yaşayan vatandaşlarımız için acilen bir yerleşim alanı sağlanmalıdır. 101 bin lira, kendilerinden kira öder gibi yapılan evlerin parasının ödenmesi talep ediliyor. Biz de diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Bu bir afettir. Burası hibe yoluyla yapılırsa vatandaşlarımıza büyük destek sağlanacaktır. Hayvancılık yapabilmeleri için de evlerin olduğu bölgelere ahırların yapılması ve bu evlerin kış ayına gelmeden bitirilmesi gerekir."

Enginyurt konu ile ilgili gelişmelerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de iletildiğini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti; "Sayın Cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz ve diyoruz ki her zaman mazlumların, mağdurların yanında oldunuz. Ordu Aybastı ilçemiz büyük bir mağduriyet yaşadı. Bu sıkıntının ve mağduriyetin giderilmesi gerekir. Vatandaşların gözyaşlarının dindirilmesi gerekir. Vatandaşlarımız endişe yaşıyorlar, hükümetimizden bu endişenin giderilmesini bekliyoruz." 

 


Geri Dön