25 / 04 / 2024

aybastı heyelan

aybastı heyelan

MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, "Ordu'daki heyelanda mağdur olanların evi hibe olarak yapılmalı" dedi...

Ordu'da heyelandan etkilenen vatandaşların sorunları çözülüyor!

Kriz Masası Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun, "Heyelandan etkilenen vatandaşlarımız rahat edene kadar buradayız" dedi...

Ordu'da heyelan nedeniyle bazı evler boşaltıldı!

Ordu Aybastı'daki bir mahalledeki heyelan sebebiyle 17 bina için nakil kararı verildi.

TOKİ Ordu Aybastı projesi yarın ihaleye çıkıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ordu Aybastı projesinin ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Söz konusu projede 88 konuta yer veriliyor.

TOKİ'den Ordu Aybastı'ya 88 konutluk yeni proje müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ordu Aybastı projesinin ihalesini 28 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirecek. 

Afyonkarahisar'da heyelan korkusu!

Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda bir heyelan olayı meydana geldi, sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Kurtarma ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda maalesef bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Kanal İstanbul'da son dakika gelişmesi! Planlara heyelan ve astronomik maliyet ayarı yapıldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul'un bitişiğinde yer alan Dursunköy’deki dev arazinin imar planları, eğimli arazinin neden olduğu heyelan heyelan riski ve astronomik altyapı maliyetleri sebebiyle değiştirildi. İşte ayrıntılar...

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.

Isparta'da heyelan nedeniyle 64 daire boşaltıldı! 

Isparta Eğirdir'de heyelan riski nedeniyle toplam 64 daire boşaltıldı. İşte konu ile ilgili detaylar... 

Ordu Aybastı'daki heyelandan yıkılan evlerin yeniden yapımı mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan evlerin yeniden yapılmasına ilişkin soru önergesi verildi. 

Rize'de heyelan sonrası 239 konut tahliye edildi!

Rize'de geçtiğimiz yaz meydana gelen heyelan sonrasında hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Heyelan sonucunda 239 konutun tahliyesine karar verildi. 

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle bir ev tahliye edildi!

Zonguldak'ta heyelan sonrası yıkılma riski taşıyan bina için tahliye kararı alındı. 

Kayseri'de heyelan nedeniyle 8 ev tahliye edildi!

Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesindeki bir mahallede 8 ev, heyelan riskine karşı tahliye edildi. 

Rize'de heyelan nedeniyle hasar gören ev için yıkım kararı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası zarar gören ev için yıkım kararı alındı. 

aybastı heyelan Haberi

aybastı heyelan

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanda Sağlık Mahallesi'nde evlerin yıkıldığını, arazilerin tahrip olduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Enginyurt, yüzlerce kişinin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. Enginyurt, sözlerine şöyle devam etti;

"100 dönüm arazi geri dönülmez şekilde gitti ki bu insanların geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktı. Şu an umutları Sayın Cumhurbaşkanında, Hükümetimizde ve bizlerde. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ordu Valisi ile görüşerek heyelanda meydana gelen hasarın ve vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etmiştir. Bu bizim için sevindiricidir. Akşam 19.00’da heyelan gerçekleşmiştir. Bu binalar boşaltılmamış olsaydı büyük bir can kaybı yaşıyor olacaktık. Orada yaşayan vatandaşlarımız için acilen bir yerleşim alanı sağlanmalıdır. 101 bin lira, kendilerinden kira öder gibi yapılan evlerin parasının ödenmesi talep ediliyor. Biz...