25 / 04 / 2024

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop'ta yaşanan heyelan dehşete düşürdü! Manzarayı görenler 'Çok büyük afet yaşandı' tespiti yaptı

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Sarmaşık köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 1 ev yıkıldı, 5 ev de kullanılamaz hale geldi. Bölgede inceleme yapan AFAD hasar tespit raporu çıkardı. Heyelan sonrası bölgede yıkımın büyük olduğu dile getirildi.



Sinop'ta, sağanak ve kar yağışının ardından 118 köy yolunda toprak kaymaları yaşandı.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kent genelindeki 465 köy yolunun 118'inde heyelan nedeniyle hasar oluştuğu, yolların onarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

Bölgede zemin hareketliliğinin devam ettiğini dikkati çeken İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, şu bilgileri verdi:

Ekiplerimizce sahada yapılan incelemelerde 40'ı büyük çapta toplam 118 köy yolunda heyelan ve toprak kayması tespit edildi. Bazı noktalarda hala zemin hareketliliği devam ediyor. Çöken yolları onardık ve kapanan yolları açıyoruz. Diğer noktalarda da gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Kısa zaman içinde heyelanlardan ve toprak kaymalarından etkilenen tüm bölgelerimizde AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde sıkıntıları çözmeye çalışacağız.

KÖYDE YER YERİNDEN OYNADI

Sinop'un Türkeli ilçesi Sarmaşık köyü Çolakoğlu Mahallesi'nde geçtiğimiz 8 Nisan'da heyelan meydana geldi. Mahalle sakinlerinin beyanına göre, bir süredir arazilerde derin yarıklar oluşuyordu. Sonunda korkulan oldu ve heyelan meydana geldi. Heyelanda 8 adet ev yıkıldı. Bölgede yolların bazı kısımlarında da çökme yaşandı. Köy Muhtarı Dursun Demiral yaptığı açıklamada, “Çolakoğlu Mahallesi'nin hemen hemen yarısında heyelan hadisesi yaşandı" dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön