23 / 04 / 2024

Orhan Aydoğan Maslak’ta showroom kurdu!

Orhan Aydoğan Maslak’ta showroom kurdu!

İnşaat sektöründeyken hobisinin peşinden koşan Orhan Aydoğan, kurduğu Extreme Audio ile ses, müzik ve sinema sistemlerinde Türkiye’nin en büyük şirketine sahip oldu.



İnşaat sektöründeyken hobisinin peşinden koşan Orhan Aydoğan, kurduğu Extreme Audio ile ses, müzik ve sinema sistemlerinde Türkiye’nin en büyük şirketine sahip oldu. Aydoğan’ın dünyanın en iyisi seçilen Maslak’ta açtığı shoowrom’da 750 bin liralık amfi dahi satılıyor.




Üniversiteden mezun olduktan sonra inşaat sektörüne giren, fakat müzik tutkusundan hiçbir zaman vazgeçemeyen Orhan Aydoğan, 2002 yılında kurduğu Extreme Audio şirketi ile ses ve ev sinema sistemleri alanındaki dünyanın en iyi markalarını Türkiye’ye getirdi... Ev, ofis, tekne, bahçe gibi her mekana ses, müzik ve sinema sistemi kuran Aydoğan, bugün kendi alanında Türkiye’nin en büyüğü. Müşteri portföyünü ağırlıklı iş dünyası ve doktorların oluşturduğu Aydoğan’ın Maslak’ta kurduğu showroom dünyanın en iyileri arasına girdi. Extreme Audio’da satışa sunulan ürünler arasında 750 bin lira değerinde amfi dahi var. Bu hafta Patron Katı’na konuk olan Aydoğan ile Extreme Audio’yu müzik sistemleri ekonomisini ve sektörünü konuştuk...


Bu sektöre nasıl ve ne zaman girdiniz?


İstanbul Ticari İlimler Akademisi’nden 1979 yılında mezun olduktan sonra aktif olarak ticaret hayatına atıldım. Uzun yıllar inşaat sektöründe başarılı çalışmalar yaptım. Ancak hobim olan müzikten hiç vazgeçemedim. Ardından hobimi ticarete çevirdim ve 2002 yılında Extreme Audio’yu kurdum.


Extreme Audio hangi alanlarda hizmet veriyor?


Ev, Ofis, tekne, bahçe, aklınıza gelebilecek heryere müzik sistemi kuruyoruz. Şu anda dünyaca ünlü 74 markanın Türkiye genel distribütörüyüz.  Bunlar arasında; Focal, Naim Audio Note, Absolare, Franko, Crystal gibi dünya markaları var... Tabi saymadığımız daha bir çok markayı da bünyemizde bulunduruyoruz. Marka konusunda pek mütevazi olamayacağım. Bugün değil ülkemizde, dünyada bu kadar markaya sahip olan başka firma bulunmuyor. Bünyemizde 25 kişi çalışıyor.


Müşterileriniz sadece Türk mü? Yurtdışına da hizmet veriyor musunuz?


Müşterilerimizin çok büyük bir kısmını Türkler oluşturuyor. Bunun yanı sıra Türki Cumhuriyetler ile Türkmenistan Kazakistan gibi ülkelerle proje bazlı çalışmalar sürdürüyoruz.


İŞADAMLARI EN İYİ MÜŞTERİ


Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor?


Müşteri profilimiz, müzik kültürüne sahip, müziğin hava ve su kadar değerli olduğunun farkında olan kişilerden oluşmakta... 2016 yılında hedefimiz biraz daha marin ağırlıklı olmayı düşünüyoruz. Büyük teknelere ses sistemi kuruyoruz. Marine audio sistemleri Türkiye açısından önemli. Bu konuya yoğunlaşabilmek için yeni bir bölüm açtık. Umut ediyoruz ki hem marine audio bölümü hem de bu bölüm içinde yer alan otomasyon bölümü hareketlenecek. 10-15 metrelik yatlar değil daha büyük yatlarla ilgileniyoruz.


Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Sizin müşterinize sunduğunuz ses sistemlerinde 10 yıl önceki teknolojiyi ve 10 yıl sonraki teknolojiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?


İşin aslına bakıldığında teknoloji gelişmiyor, teknoloji aynı sadece şekil değişiyor. Özellikle kadın faktörü çok önemli. Özellikle hoparlör bölümünde firmalar kadınlara ürünlerini nasıl beğendirebiliriz yönünde tasarımlar yapıyor. Daha küçük cihazlarla daha büyük ses almak isteniyor. Birde sektör son iki seneden beri CD Player üretim bölümünde çok azaldı.  Onun dışında internetten müzik indirme dediğimiz yada internetteki parçaları çoklu müzik sistemlerinde çalma trendi arttı. Birde eskiden olduğu gibi analog trend geri döndü. Medya bölümüne bakıldığında yüze 60’ı dijital platformalar aracılığıyla müzik dinleme yüzde 30 pikap ve yüzde 10 CD çalardan müzik dinleniyor. Pikap oranında bir artış var tabi pikaplarda da bir değişiklik söz konusu. Teknoloji olarak baktığınızda hemen hemen aynı teknoloji kullanılmaya devam ediliyor. İşi sinema bölümünde bir takım değişiklikler yaşanıyor.


BU AMFİ 750 BİN TL


Ürün fiyatlarınız hangi aralıklarda? En pahalı ürününüz hangisi ve ne kadar?


1.500 lira ile 750 bin lira arasında değişiyor. En pahalı ürünümüz Naim Statement... Bu çok özel bir ürün. Dünyaca ünlü ses mühendisi Steve Sells tarafından üzerine 3 yıl çalıştıktan sonra hayata geçirilen bir ürün. Ortada 1 adet Pre amfi, sag ve solda da 2 adet power amfiden oluşuyor. 330 kilogram ağırlığında..


DÜNYANIN EN İYİ SHOWROOM’UNU MASLAK’A KURDU


Satış noktalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Özellikle dünya çapında ün sahibi olan Extreme Audio Maslak Steinberger’i anlatır mısınız?


Extreme Audio bünyesinde yer alan ürünlere; Koşuyolu ve Maslak’ta yer alan showroomlarımızdan ulaşmak mümkün. Kendi mağazalarımız dışında İstanbul ve Anadolu’da markalarımızın satıldığı yaygın bayi ağımız da mevcut. Koşuyolu mağazamız toplamda 850 metrekarelik bir alandan oluşuyor. Altta iki katı depo olarak üstteki iki katı ise demo odalarından oluşuyor. Toplamda 5 demo odamız var. Extreme Audio Steigerberger’de dünyada eşi olmayan bir müzik cenneti olarak adlandırmak yanlış olmaz. Burası 1.300 metrekarelik bir alan ve 12 tane demo odası bulunuyor. Her zaman şunu söyleriz; Hi-Fi müzik sistemleri sizleri konser salonlarına götürürler. Extreme Audio Steinberger’de müziğin gerçek tınılarına ulaşmak için gereken her şey mevcut.  



Star


Geri Dön