19 / 04 / 2024

Orhan Besle: Takasla gayrimenkul satışlarına ilgi arttı, 3 bin konut takasa sunuldu!

Orhan Besle: Takasla gayrimenkul satışlarına ilgi arttı, 3 bin konut takasa sunuldu!

Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konutları takasdepo.com portalımızda arza sunuyor"...



Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konutları takasdepo.com portalımızda arza sunuyor. Karşılığında ise inşaat malzemesi, araç, arsa ve tüketim malzemesi gibi farklı ürünleri talep edebiliyor. Bu şekilde işlem gören halihazırda 3 bine yakın daire, 15 konut projesi ve 500 inşaat firması var. Nakite sakışan firmalar takasla alışverişi tercih ediyor. Takas borsasına isteyen konut isteyen de mal ve hizmet sunarak anında takas edebiliyor" diye konuştu. Konut sektöründe yaşanan durgunluk alternatif satış kanalların olan ilgiyi her geçen gün artırıyor. 2008 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye'nin en kapsamlı takas borsası takasdepo.com portalında konut arazlarında yüzde 40 artış yaşanıyor. 


Uzmanların Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde stok oluştuğuna dikkat çektiklerini ifade eden Orhan Besle, 'Takas işlemleri 2013 yılına göre ciddi oranda artış gösterdi. 

Bunun yanı sıra farklı illerdeki konut sahipleri de dairelerini takasa sunuyor. İzmir, İstanbul,  Ankara  gibi iller arasında takas işlemleri yapıyoruz. Konutun yanı tekstil, elektronik, taşıt, işyeri, gıda ve hizmet sektörlerinde 20 bin çeşit ürün takas ediyoruz. Elinde satamadığı ürün veya hizmet bulunan firmalar bu malları takasa sunarak çeşitli projelerden konut alabiliyor. Örneğin bir ayakkabı firması stokundaki satamadığı ayakkabıları, Çiftçi elindeki buğdayı, beyaz eşya firması satamadığı buzdolabını sisteme arz ederek karşılığında dilediği daireyi alabilir" ifadelerini kullandı. Şu anda takas borsasında 3 bin civarında konut yer aldığına dikkat çeken Orhan Besle, "Konut sahibi ister konut havuzumuzdan isterse üye emlakçılarımızın elindeki konutlardan dilediğini seçebiliyor. Son dönemlerde konutun yanı sıra fabrika, arsa, villa, çiftlik işyeri gibi yüksek cirolu işlemlerin ve takasların da sayısı arttı. Takas çeki kullanan on binlerce firma çabuk ve karlı satış yapmak veya firmasını tanıtmak için takas portalını kullanıyor" dedi. 


İstanbul Gazetesi 




Geri Dön