28 / 03 / 2024

Orhan Besle: Takasla gayrimenkul satışlarına ilgi arttı!

Orhan Besle: Takasla gayrimenkul satışlarına ilgi arttı!

Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken sektör uzmanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konuttan takas siteminde arza sunuyor.




Konut satışlarında yaşanan durgunluk takasla ev satışlarına ilgiyi artırdı. Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken sektör uzmanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konuttan takas siteminde arza sunuyor. 


Karşılığında ise inşaat malzemesi, araç, arsa ve tüketim malzemesi gibi farklı ürünleri talep edebiliyor. 

Bu şekilde işlem gören halihazırda 3 bine yakın daire, 15 konut projesi ve 500 inşaat firması var. Nakde sıkışan firmalar takasla alışverişi tercih ediyor. Takas borsasına isteyen konut isteyen de mal ve hizmet sunarak anında takas edebiliyor" diye konuştu. 


Uzmanların Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde satışta konut oluştuğuna dikkat çektiklerini ifade eden Orhan Besle, "Takas işlemleri 2013 yılına göre ciddi oranda artış gösterdi. Özellikle konut sektöründe nakde sıkışan firmalar, tamamına veya belirli bir orana kadar takasla satış yapıyor.  Bunun yanı sıra farklı illerdeki konut sahipleri de dairelerini takasa sunuyor. İzmir, İstanbul,  Ankara  gibi iller arasında takas işlemleri yapılıyor. Elinde satamadığı ürün veya hizmet bulunan firmalar bu mallan takasa sunarak çeşitli projelerden konut alabiliyor." ifadelerini kullandı. 



Yeni Mesaj




Geri Dön