19 / 04 / 2024

Orhangazi Samanlı Tüneli bugün açılıyor!

Orhangazi Samanlı Tüneli bugün açılıyor!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla, Orhangazi Samanlı Tüneli, 11.20'de resmi tören düzenlenecek. Törende vurulacak son darbeyle tünel gün ışığıyla buluşacak




Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yapılan ve "Türkiye'nin en uzun tüneli" unvanına sahip olacak Orhangazi Samanlı Tüneli'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla, Orhangazi Samanlı Tüneli, 11.20'de resmi tören düzenlenecek. 

Törende vurulacak son darbeyle tünel gün ışığıyla buluşacak. Programlara Bursa Valisi Münir Karaloğlu da eşlik edecek. Tünel, toplamda 3 bin 390 metre uzunluğunda iki tüp tünelden oluşuyor. Gebze'den izmir'e toplam 400 kilometre olan otoyolun Gebze-Bursa arası 83 kilometre. Bu güzergâhta, 4 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun dördüncü asma köprüsü yapılıyor. Projeyi, Türk inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi, Yüksel, Göçay şirketlerinin ortak oldukları Otoyol A.Ş. adlı konsorsiyum yapıyor. Köprünün inşaatını ise Japon firması yürütüyor. 


Akşam


Geri Dön