19 / 04 / 2024

Orka Holding, Avrupa ve Orta Doğu’da 8 yeni mağaza açacak!

Orka Holding, Avrupa ve Orta Doğu’da 8 yeni mağaza açacak!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu yaptığı açıklamada yurt dışında anlaşmaları tamamlanan Avrupa ve Orta Doğu’daki 6 farklı ülkede 8 yeni mağaza açacaklarını söyledi.



Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Damat, Tween ve D’S Damat ile Türkiye ve küresel pazardaki hedeflerini ve yatırımlarını, salgının moda perakendesi üzerindeki etkilerini video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Orakçıoğlu, Grup olarak markalı ihracat, yurt içi ve yurt dışı perakende, üretim tarafında aktif olduklarını dile getirdi.

Yurt dışındaki hareketlenmenin yeniden başlamasını önemsediklerini söyleyen Süleyman Orakçıoğlu, şöyle konuştu:

“Yurt dışında anlaşmaları tamamlanan Avrupa ve Orta Doğu’daki 6 farklı ülkede 8 yeni mağaza açacağız. Moskova’da iki yeni mağaza ve Dubai’nin en büyük alışveriş merkezi Dubai Hills’te de D’S Damat açılacak. Yine yakında Polonya, Tacikistan, Almanya ve İsviçre’de birer mağaza açılışı yapacağız. Yurt içinde de hedeflerimiz doğrultusunda büyümemize online ve offline olarak devam edeceğiz. Geçtiğimiz 15 gün içerisinde açtığımız mağaza ve yakın tarihte açacağımız mağazalarla birlikte yurt içinde de 12 mağaza açılışımız var. Bunların temelinde bizi iş ortağı olarak gören AVM’lerle el ele yolumuza devam edeceğiz. Bu dönemde anlayış göstermeyen AVM yatırımcıları ile yollarımızı ayırıyoruz.

Bu yıl bölüşecek çikolatalı bir pasta yok, ekmek var ve o ekmeği de bölüşmek lazım. Bu pandeminin bize öğrettiği en önemli şeylerden biri bu. Kirasını düzenli ödeyen, her türlü yükümlülüğünü yerine getiren ve bu konuda her türlü iş birliğine açık markalara pandemide anlayış göstermeyen, bir nevi ceza kesmek isteyen AVM’lerle yollarımızı ayırıyoruz. Empati yaptığımız zaman onların da kendi varlık değerini korumaları için markalara sahip çıkmaları lazım.”

Orakçıoğlu, 210 yurt içi 221 yurt dışı olmak üzere toplamda 431 mağazalarının bulunduğunu dile getirerek, “431 mağazamız faaliyetine devam ediyor. Bu dönemde anlayış göstermeyen AVM’lerdeki mağazalarımızın bir kısmını kapatmak düşüncesindeyiz.” diye konuştu.

Gelecek dönemde İspanya’nın en büyük mağazalar zinciri El Corte Ingles’in en iyi 5 satış noktasında mağazalarının olacağını da söyleyen Orakçıoğlu, İspanya’nın Futbol Federasyonu ile yakın iş birliklerinin bulunduğunu, İspanya Milli takımıyla ön anlaşma imzaladıklarını, ancak pandemi nedeniyle bunu ertelediklerini belirtti.

Süleyman Orakçıoğlu: AVM kiraları kapitülasyon haracı gibi!


Geri Dön