20 / 04 / 2024

Boydak Holding Avrupa'da 5 yeni mağaza açacak!

Boydak Holding Avrupa'da 5 yeni mağaza açacak!

Boydak Holding, İstikbal ve Bellona markalarıyla Almanya, Fransa ve İsveç’te 1 günde 5 yeni mağaza açarak Avrupa’daki İstikbal mağaza sayısını 66’ya, yurtdışındaki toplam mağaza sayısını ise 342’ye yükseltti.



Açılışlarla ilgili bilgi veren Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, Boydak Holding mobilya markalarının en önemli stratejik üstünlüğünün hızlı ve esnek karar alma yeteneği olduğuna dikkat çekerek, “Dünyadaki gelişmeleri, pazar dinamiklerini çok yakından takip ediyoruz. Çevre ülkelerde yaşanan siyasi gerilimler, bizi dahaistikrarlı Avrupa ülkelerine yönlendirdi. 2014’ten itibaren 2015 ve önümüzdeki yıl da Avrupa’ya odaklanacağız.” dedi. Avrupalı tüketiciye doğrudan ulaşmayı sağlayan mağazalaşma çalışmalarında, en önemli güvencenin yenilikçi ürün ve koleksiyonlar olduğunu ifade eden Boydak, “Akıllı yatırımlarımız sayesinde Türkiye’nin mobilyada da küresel markaları olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Fransa, Almanya ve İsveç’te bir günde 5 yeni mağaza açtık. Hedefimiz, Avrupa’daki mobilya sektöründeki pazar payımızı artırarak 2015 yılı ihracatımızı yüzde 10 büyüme ile gerçekleştirmek.” diye konuştu. Açılışı yapılan mağazalarla birlikte İstikbal markasıyla Fransa’da 13, Almanya’da 8, İsveç’te ise 3 mağazaya ulaşılırken, Bellona ise Almanya’da ilk kez mağaza açarak tüketiciyle buluştu.


Türkiye’de ve yurtdışında tanınmış ve güvenilen markalara sahip olduklarını belirten Memduh Boydak, “Yeniçağın isteklerini ancak yenilik ve kalite ile karşılayabiliriz. Markalarımız deneyimli Ar-Ge ve inovasyon ekibimizin de çabasıyla yenilikçilik gücünüzü artırma hedefiyle çalışıyor. Yeniliği destekleyen en önemli unsurlar ise kalite, konfor, estetik, erişilebilirlik ve fiyat-değer ilişkisi. Biz bu saydıklarımı tüm markalarımıza uyguluyor ve tüketiciyle aramızdaki bağı güçlü kılıyoruz.” dedi.


İşçilerine yüzde 20 zam yaptı


Boydak Holding; mobilya, tekstil ve çelik iş grubu şirketlerinde çalışan işçilerin ücretlerinde yüzde 20 zam yaptı. Türkiye’de sekiz ayrı sektörde 41 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Boydak Holding’in taraf sendikalar ile gerçekleştirdiği sözleşme kapsamında alınan karar hakkında konuşan CEO Memduh Boydak, “Biz yaptığımız işin merkezine daima çalışanımızı, insanı koyan bir grubuz.” dedi. Yapılan açıklamada 2015 ve 2016 yıllarında uygulanacak olan zamların, günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde işçiye verilen önemin bir göstergesi olduğu vurgulandı. Yapılan rekor zammın yanı sıra Boydak Holding; çalışanların kira, yemek, çocuk ve yakacak gibi sosyal yardım kalemleri için de zam oranı seviyelerinde iyileştirme yapacak.


Zaman


Geri Dön