19 / 04 / 2024

Çilek Mobilya Kolombiya’da 5 yıl içinde 10 yeni mağaza açacak!

Çilek Mobilya Kolombiya’da 5 yıl içinde 10 yeni mağaza açacak!

Bogota’nın en ünlü caddesinde koleksiyonlarını sergileyen Çilek, önümüzdeki 5 sene içinde ülke çapında başkent Bogota başta olmak üzere Medellin, Villavicencio ve Bucaramango gibi şehirlerde 10 yeni mağaza açacak...




Çilek Mobilya'nın Kolombiya’da 5 yıl içinde 10 yeni mağaza açacağı belirtildi.


Çilek Mobilya açıklamasına göre, şirket, 2012’de Kolombiya’nın başkenti Bogota’da açtığı mağaza ile ülkenin ilk Türk markası oldu. Bogota’nın en ünlü caddesinde koleksiyonlarını sergileyen Çilek, önümüzdeki 5 sene içinde ülke çapında başkent Bogota başta olmak üzere Medellin, Villavicencio ve Bucaramango gibi şehirlerde 10 yeni mağaza açacak. Ülkedeki dağıtım kanallarını genişletmeyi hedefleyen Çilek, ülkede ayrıca cornerlar açmayı planlıyor.


- En çok 'Bi Concept' ve büyüyen bebek karyolası İlgi görüyor


Gelişen orta sınıfı, artan nüfusu ve yükselen alım gücü ile gelişmekte olan bir ülke olan Kolombiya’da inşaat sektörü hızla gelişiyor. Kendi çocuk mobilya markası olmayan ülkede, sektör ağırlıklı olarak marangozlar tarafından domine ediliyor. Çilek, pazara girdiği günden bu yana tematik tasarımlarıyla büyük ilgi görüyor. Kolombiyalı çocukların favorisi Bi Concept arabalı yatak iken aileler daha çok büyüyen bebek karyolalarını tercih ediyor. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Kolombiya Direktörü Ricardo Arevalo, açtıkları mağazanın hikayesini anlattı. Kolombiya'da çocuk mobilyası pazarında büyük bir açık olduğunu belirten Arevalo, Çilek'in marka değeri, üretim gücü, kurumsallığı gibi birçok özelliğine güvendikleri için Kolombiya'ya getirdiklerini vurguladı. Kolombiya’nın Türkiye ile benzer özellikler gösteren gelişmekte olan bir ülke olduğunu ifade eden Arevalo, "Kolombiya, 2013'de Ernst&Young tarafindan perakende sektöründe dünya çapında en yüksel potansiyelli 2. ülke ilan edildi, büyük bir pazar var ve biz de bu olanağı değerlendirerek Çilek’i bir mağaza olarak değil bir marka olarak Kolombiya’ya getirdik. Çilek Kolombiya’daki ilk Türk markası ve çok ilgi görüyor" değerlendirmesini yaptı.


Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek de 2014 yılı hedefleri arasında özellikle yurt dışında açacakları yeni mağazalarla büyümek olduğunu aktararak, "Kolombiya’nın da içinde bulunduğu Amerika kıtası ihracat ve mağazacılık çalışmalarımızda ilk sırada yer alıyor. Kolombiya’daki mevcut mağazalarımıza yenilerini ekleyip, bu kıtada yeni ülkelere de girmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.


Açıklamaya göre Güney Amerika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Kolombiya, Latin Amerika’nın 4., dünyanın ise 28. büyük ekonomisi konumunda bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre ülke, 2050’de dünyanın 26. büyük ekonomisi olacak.


AA


Geri Dön