19 / 04 / 2024

Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut hedefliyor!

Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut hedefliyor!

Ataşehir Şerifali bölgesinde Quant Residence'ı satışa sunan Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut inşa etmeyi hedefliyor. Şirket, Haliç bölgesinde ise kentsel dönüşüm projesi için çalışma yapıyor




Sağlam zemin'e basıp konutta marka olacak. Ataşehir Şerifali bölgesinde Quant Residence'ı satışa sunan Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut inşa etmeyi hedefliyor. Anadolu Yakası'na odaklanan şirket, Haliç bölgesinde ise kentsel dönüşüm projesi için çalışma yapıyor. Üniversite yıllarına dayanan arkadaşlıklarını 2011 yılında kurdukları Kraton İnşaat'ta buluşturan Ömer Meriç ve Ersin Aydeniz, harekete Uluslararası Finans Merkezi'nin yükseleceği Ataşehir'den başladı. Ataşehir Şerifali bölgesinde ilk projesi Quant Residence projesinin ön satışlarına başlayan Kraton İnşaat, markalı konut üretiminde Anadolu Yakası'na odaklanacak. Kentsel dönüşüm konusunda da aktif olmayı hedefleyen Kraton İnşaat bir yandan da Haliç'te kentsel dönüşümle ilgili hazırlıklar yapıyor. Şirket gelecek yıl içinde 5 bin markalı konut projesine imza atmayı planlıyor.
Aralık 2014'te teslim Kraton İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Meriç, şirketin ismi Kraton'un sert, sağlam zemin anlamına geldiğini ifade ederek, bu ismin hem ortaklığın sağlam bir arkadaşlık üzerine kurulduğunu, hem de şirketin markalı konut sektöründe iddialı ve sağlam adımlarla ilerleyecek olmasını simgelediğini anlattı.
Kraton'un ilk projesinin hareketlilik anlamına gelen Quant Residence'ta inşaata ve satışlara başladıklarını anlatan Ömer Meriç, "Ataşehir Şerifali Bölgesin'de 2 blok olarak yükselecek Quant Residence'ta bloklardan biri residence, diğeri de ofis bloğu olarak projelendirildi. 16 katta, 72 konutun yer alacağı Quant Residence'da 7 katlı 4 bin metrekarelik ofis bloğu yer alıyor. Geçtiğimiz Mayıs'ta inşaatına başladığımız projemizi Aralık 2014'te tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.
300 bin TL'den başlıyor Ömer Meriç, Quant Residence'da 1+1, 2+1, 3+1 ile dubleks ve penthouse dairelerin yer aldığı bilgisini vererek, projede başlangıç fiyatının 300 bin TL olduğunu kaydetti. Ömer Meriç'in verdiği bilgilere göre, projede 66 metrekare 1+1,110 metrekare bahçe katlı 1+1, 135 metrekare 2+1,150 metrekare, 3+1, 210 metrekare Dublexs ve Bahçe Dubleks ile 280 metrekare büyüklüğünde 4+1 penthouse daire seçeneği bulunuyor.
Kimi dairelerinde 30-35 metrekarelik bahçe teraslara sahip olduğunu söyleyen Ömer Meriç, Bahçe teraslarının tavan yüksekliğinin 6 metre olduğunu kaydetti. Panaronik bir manzaraya sahip projede, spor, alanları, SPA, açık havuz ve çocuk havuzu da yer alıyor.
Kraton İnşaat Quant Residence ile harekete geçti, hedef 5 yılda 3 bin konut Anadolu Yakası'na odaklanacak Kraton İnşaat'Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aydeniz de, Kraton inşaatın markalı konut alanında öncü markalardan biri olma hedefine sahip olduğunu belirterek, "İnşaat sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren iki arkadaş olarak çıktığımız bu yolda Türkiye'nin sayılı konut üreticileri arasında yerimizi alacağız. Kraton İnşaat olarak Anadolu Yakası'na odaklanacağız.
Bir yandan da Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgiliyiz. Haliç'te kentsel dönüşümle ilgili bir çalışmamız var. Öncelikli hedefimiz 1 yıl içinde Quant Residence projemizi tamamlamak. Kraton olarak 5 yıl içinde 3 bin konuta imza atmayı hedefliyoruz" dedi.

Posta

Geri Dön