25 / 04 / 2024

Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut hedefliyor!

 Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut hedefliyor!

İstanbul Ataşehir Şerifali bölgesinde Quant Residence’ı satışa sunan Kraton İnşaat, 5 yıl içinde 3 bin konut hedefiyle yola çıktı. Şirket, Haliç bölgesinde ise kentsel dönüşüm projesi için çalışma yapıyor.





Üniversite yıllarına dayanan arkadaşlıklarını, 2011 yılında kurdukları Kraton İnşaat’ta buluşturan Ömer Meriç ve Ersin Aydeniz, harekete Uluslararası Finans Merkezi’nin yükseleceği Ataşehir’den başladı.


Ön satışa yoğun ilgi


Haliç bölgesinde kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar da yapan şirket 5 yıl içinde 3 bin konut hedefliyor. Ataşehir Şerifali’de ilk projenin ön satışlarına başlayan şirket, markalı konut üretiminde Anadolu Yakası’na odaklanacak.


Teslim Aralık 2014’te


Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Meriç, ‘Kraton’un sert, sağlam zemin anlamına geldiğini ifade ederek, bu ismin hem ortaklığın sağlam arkadaşlık üzerine kurulduğunu, hem şirketin markalı konut sektöründe iddialı ve sağlam adımlarla ilerleyecek olmasını simgelediğini anlattı.


Meriç ilk projeye yoğun ilgi olduğunu da söyledi.  Kraton’un ilk projesinin hareketlilik anlamına gelen Quant Residence’ta inşaata ve satışlara başladıklarını anlatan Ömer Meriç, “Ataşehir Şerifali Bölgesin’de 2 blok olarak yükselecek Quant Rezidans’ta bloklardan biri konut, diğeri ofis olarak projelendirildi.


16 katta, 72 konutun yer alacağı projenin ofis bloku 7 katlı olacak ve 4 bin metrekare kullanım alanı bulunacak. Teslimleri Aralık 2014’te yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


‘Otopark değil konut satıyoruz’


Satışlarda tüketicinin yanıltıldığını ifade eden Ömer Meriç, şunları söyledi: “Fiyatlandırma brüt metrekare üzerinden yapılıyor. Bu metrekarenin içine yeşil alanlar, otopark alanları, depo alanları gibi alanlarda dahil ediliyor.


Tüketici 80 metrekarelik ev satın aldığını düşünürken, 40 metrekarelik bir evle karşı karşıya kalıyor. Dolayısıyla tüketici ev satın almak yerine otopark, depo alanı vb. satın almış oluyor. Biz ise otopark değil konut satıyoruz.’


Başlangıç fiyatı 250 bin lira


Ev­le­rin baş­lan­gıç fi­ya­tı 250 bin li­ra olan pro­je­de 1+1’den 4+1’e fark­lı bü­yük­lük­te da­ire­ler yer ala­cak. Sos­yal do­na­tı­lar ara­sın­da spor, alan­la­rı, SPA, açık ha­vuz ve ço­cuk ha­vu­zu bu­lu­na­cak.


Dönüşümle ilgileniyor


Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­si Er­sin Ay­de­niz, mar­ka­lı ko­nut ala­nın­da ön­cü mar­ka­lar­dan bi­ri ol­mak is­te­dik­le­ri­ni be­lir­te­rek, şun­la­rı söy­le­di: “Bir yan­dan da Tür­ki­ye­’nin ge­le­ce­ği­ni şe­kil­len­di­re­cek kent­sel dö­nü­şüm pro­je­le­riy­le il­gi­li­yiz. Ha­li­ç’­te kent­sel dö­nü­şüm­le il­gi­li bir ça­lış­ma­mız var.”



Emine Açar/Bugün




Geri Dön