25 / 04 / 2024

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..



Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi Çanakkale Şehitler Abidesi'nin altında bulunan Çanakkale Savaşları Müzesi'nin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın farklı proje hazırlaması nedeniyle 9 yıldır açılamadığına yönelik haberlerin ardından, yetkililerden açıklama ' geldi. 


KUSURUMUZ YOK 

Orman Bakanlığı'ndan  yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 2007 yılında düzenlenen protokol ile, Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alan Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmiştir. 

Dolayısıyla habere konu müze inşaatının günümüze kadar tamamlanmamış olmasında, bakanlığımızın herhangi bir kusuru ve gecikmesi bulunmamaktadır." 


Habertürk Egeli


Geri Dön