20 / 04 / 2024

Şehitler Abidesi müzesi

Şehitler Abidesi müzesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Beştepe'ye 15 Temmuz Demokrasi Şehitler Müzesi inşa ediliyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına 15 Temmuz Demokrasi Şehirler Müzesi inşa ediliyor. 

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

Hafıza 15 Temmuz Müzesi açıldı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası girişinde, 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altında bin 500 metrekarelik alana inşa edilen "Hafıza 15 Temmuz Müzesi" vatandaşların hizmetine açıldı. 

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

Hafıza 15 Temmuz Müzesi Ağustos'ta açılacak!

Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası ayağına inşa edilen “Hafıza 15 Temmuz Müzesi”nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Hafıza 15 Temmuz Müzesi  Ağustos ayı içinde açılacak.

15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde geri sayım başladı!

İstnbul'un Anadolu Yakası tarafında inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nde çalışmalar tam ga zdevam ediyor. Açılış için geri sayım başladı...

15 Temmuz Şehitler Müzesi ve Karakol planlara işlendi!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Beylerbeyi ayağına yapılan 15 Temmuz Müzesi ve Karakol binasının yapıldığı alanın, "Sosyal kültürel, idari ve dini tesis alanına" alınması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle onaylandı.

Beştepe'de 15 Temmuz Şehitler Abidesi açılışı yapıldı!

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ankara'da 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı. Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi.

Çorum 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin inşaatı başladı!

Çorum Belediyesi'nin, FETÖ'nün darbe girişimine karşı verilen mücadele ruhunu ve şehitlerin anısını yaşatacağı 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin inşaatına başlandı.

İşte 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin detayları!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ankara'da inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde düzenlenecek anma programı ile açılacak. 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin genel özellikleri açıkladı.

Şehitler Abidesi müzesi Haberi

Şehitler Abidesi müzesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi Çanakkale Şehitler Abidesi'nin altında bulunan Çanakkale Savaşları Müzesi'nin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın farklı proje hazırlaması nedeniyle 9 yıldır açılamadığına yönelik haberlerin ardından, yetkililerden açıklama ' geldi. 


KUSURUMUZ YOK 

Orman Bakanlığı'ndan  yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 2007 yılında düzenlenen protokol ile, Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alan Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmiştir. 

Dolayısıyla habere konu müze inşaatının günümüze kadar tamamlanmamış olmasında, bakanlığımızın herhangi bir kusuru ve gecikmesi bulunmamaktadır." 


Habertürk...