24 / 04 / 2024

Örnektepe ve Sütlüce kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Örnektepe ve Sütlüce kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında ' Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protoko l' imzalandı.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında 'Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol' imzalandı.


İki etaptan oluşan ve toplamda 28 bin metrekareyi kapsayan dönüşümün 16 bin metrekarelik ilk etabında bütün bina sahipleriyle anlaşıldı. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm çalışmaları seçim öncesinde yavaşladı ancak yeniden hızlandı" dedi.

 

Beyoğlu, Örnektepe ve Sütlüce mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında 'Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol', Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla düzenlenen törenle imzalandı. Taksim'de Park Bosphorus Otel'de düzenlenen tören, Sütlüce ve Örnektepe Mahalleleri'ne yapılacak kentsel dönüşüm çalışmasının anlatıldığı videonun izlenmesiyle başladı. Törende bir konuşma yapan İdris Güllüce, her kentsel dönüşüm protokollerinde çocuklar gibi mutlu olduğunu dile getirerek, atılan imzalar için "Hızla gelişen, kalkınan ve lider olma yolunda ilerleyen ülkemizin daha aydınlık yarınlara koşmasının bir belgesi olarak görüyorum" diye konuştu. 


Cumhuriyet


Geri Dön