26 / 04 / 2024

Orta gelir konutları peynir ekmek gibi satılıyor!

Orta gelir konutları peynir ekmek gibi satılıyor!

Konut satışının artırılmasına yönelik yapılan teşvikler ve hamleler sektörünü hareketlendirdi. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Burçin Şahindur konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Konut satışının artırılmasına yönelik yapılan teşvikler ve hamleler sektörünü canlandırdı. Yatırımcılar yeni yatırımlara yönelmeye başladı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Burçin Şahindur, konut sektörünü değerlendirdi.

Şahindur, “İstanbul’da özellikle Acıbadem, Koşuyolu, Fikirtepe, Kozyatağı ve Bağdat Caddesi gibi noktalarda kentsel dönüşümden çıkan konutların yaklaşık yüzde 70’i boş durumda. Bu yapıların tümü satılmayı bekliyor. Çünkü eski yapılar yerine yapılan konutlar ultra lüks konseptinde oldu. Değeri 300-400 Bin TL’lik olan konutlar çeşitli donatılarla lüks hale getirilip 800 Bin TL ve üzeri konutlara dönüştü. Durum böyle olunca orta gelirliye seslenebilen konutlar peynir ekmek gibi satılırken 800 Bin TL’den başlayan ve 2, 5 Milyon TL’yi aşan lüks konutları artık kimse sormuyor. Çünkü piyasada lüks konutlara karşı uygun ve yeterli bir talep oluşmuyor. Talep oluşmayınca da lüks konutlar müteahhitler için bir sorun haline gelmeye başladı” açıklamasında bulundu.

Lüks konut inşa ederken dikkatli olmak gerektiği konusunda uyaran Şahindur, “Yüksek bütçeli konutlar satmayı planlıyorsanız yapının olduğu konumu, güvenliği, aynı binadan daire satın alacakların ekonomik ve kültürel olarak birbirine uyumluluğu gibi detaylara dikkat etmelisiniz.  Bu konutlardan daire alacak yüksek gelirli olan herkes bunları sorgular. Ancak müteahhitler kentsel dönüşüm alanlarından daha ekonomik fiyata alabildiği her mahalleye hiçbir kriteri sorgulamadan ultra lüks konutlar yapmaya başladı. Bu nedenle fiyatların yüksek olmasının yanı sıra konutun inşa edildiği bölge de yüksek gelirli olanları cezp etmedi. Fiyat ve konumun birbirine uyumluluğu ikna edici olmayınca lüks konutlar müteahhitlerin elinde kaldı” dedi.


Geri Dön