26 / 04 / 2024

Orta hasarlı binalar için yargı yolu açık!

Orta hasarlı binalar için yargı yolu açık!

Sakarya'da, 1999 Marmara depreminde zarar gören ancak onarılmayan orta hasarlı binaların elektrik, su ve doğalgaz hatları kesilmeye başlandı. Bazı ev sahipleri ise kendilerine haksızlık edildiğini, binalarının dayanıklı olduğunu ileri sürüyor



Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin kararı doğrultusunda, orta hasarlı binalar boşaltıldıktan sonra yıkılacak. Bin 300 hasarlı konutun büyük bir kısmı Adapazarı ilçesinde bulunuyor.

Gelen tepkiler üzerine Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, orta hasarlılar konusunda yargı yolunun açık olduğunu ve mahkeme kararının herkesi bağlayacağını söyledi. Yasalar çerçevesinde görevlerini yerine getirdiğini belirten Dişli, "Hukuk çerçevesinde mağduriyeti ortadan kaldıracak bir çıkış yolu varsa, biz ve diğer belediye başkanları bu yolu uygular. Eğer belediyelerin yapacağı bir şey yoksa ve vatandaşımız yine mağdur olduğunu düşünüyorsa yargı yolu açıktır. Adli makamlarda vatandaşın haklılığı kanıtlanırsa çıkan hüküm hepimizi bağlar. Bizim derdimiz, vatandaşlarımızı yüksek risk taşıyan yapılardan kurtarmak, onların can güvenliğini sağlama almaktır. Haksız bir uygulama asla yapmak istemeyiz." dedi.

Duran Savaş / ZAMAN



Geri Dön