29 / 03 / 2024

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi!

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,"OSB'lerde kısmen ya da tamamen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamını genişlettik. OSB'lerdeki parsellerin dolmasıyla, ciddi üretim ve istihdam artışları göreceğiz." dedi...



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yazılı açıklamasında, eylül ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi. 

Varank, sanayi üretim endeksinin söz konusu ayda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 azaldığını ifade ederek, "Bilindiği gibi ağustos ayı, dışsal şokların ve döviz kurundaki dalgalanmanın en yoğun gerçekleştiği bir dönemdi. Bu dönemin sanayideki gecikmeli etkisi eylül ayında kendini gösterdi." şeklinde konuştu. 

"Yerlileştirme adımlarını hayata geçiriyoruz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Varank, döviz kurundaki dalgalanmanın üretime etkisini azaltmanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi. Varank sözlerine şu şekilde devam etti;

"Sanayide dışa bağımlılığı azaltmak için yerlileştirme alanında çok somut adımları hayata geçiriyoruz. Mevcut politikalarımıza ek olarak, uçtan uca yerlileşme programını yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Bu kapsamda sanayide girdileri yerlileştirirken, odak alanlarda geleceğin teknolojilerinin Ar-Ge'sini yapacağız.

Sektör bazlı üretim gelişmelerini yakından takip ediyor ve sanayicilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. 17 Ağustos tarihinde üreticilerimiz için Destek ve Önlem Paketi'ni açıkladık. Burada yer alan eylemlerin çoğunu başarılı bir şekilde hayata geçirdik. OSB'lerde kısmen ya da tamamen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamını genişlettik. OSB'lerdeki parsellerin dolmasıyla, ciddi üretim ve istihdam artışları göreceğiz."
 


Geri Dön