19 / 04 / 2024

OSB'lere ilişkin düzenlemeler sanayicileri sevindirdi!

OSB'lere ilişkin düzenlemeler sanayicileri sevindirdi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü yaptığı açıklamada, "OSB'lere yönelik düzenlemeler, Kovid-19 salgını sürecinde kapasite düşüşleri yaşayan OSB'lerdeki toparlanma sürecini destekleyecek" dedi.



Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile OSB'lere yönelik Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) alınan kararlara ilgili açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından OSB'ler adına talep ettikleri konuların söz konusu değişiklikle hayata geçtiğini belirten Kütükcü, Kovid-19 salgını nedeniyle yatırımlarda yaşanan gecikmelerden dolayı süre uzatım imkanı tanındığını söyledi.

Kütükcü, yapılan düzenlemeyle yatırımcıların, kaynaklarını gayrimenkul, inşaat yerine, üretim ve işletme süreçlerine tahsis edebilmesi için OSB içinde üst yapılı veya üst yapısız sanayi alanlarına, kiralama ile üst hakkı gibi alternatif yöntemlerle ulaşmasının sağlandığını dile getirdi. Kütükcü ayrıca özellikle yabancı yatırımcının ihtiyaç duyduğu koşullarda sanayi üretim alanlarını geliştirerek yabancı sermayeyi ülkeye çekmenin amaçlandığını da söyledi.

OSB ve OSBÜK genel kurullarına ilişkin de düzenleme yapıldığını söyleyen Kütükcü, "Organize sanayi bölgelerine yönelik düzenlemeler, Kovid-19 salgını sürecinde kapasite düşüşleri yaşayan OSB'lerdeki toparlanma sürecini destekleyecek. OSB tüzel kişiliklerini ve OSB’lerimizde üretim yapan 35 binin üzerindeki işletmemizi rahatlatacak." dedi.

Kütükcü, EPDK kararıyla, OSB’lerde tüketim için belirlenen sistem kullanım bedellerinde indirime gidildiğini de hatırlatarak düzenlemenin sanayicilerin enerji maliyetlerindeki ağır yükünü hafifleteceğini belirtti.

OSBÜK Başkanı Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e de desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!


Geri Dön