16 / 04 / 2024

Osman Genç: Şehirlerimizi doğru inşa etmeliyiz!

 Osman Genç: Şehirlerimizi doğru inşa etmeliyiz!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin doğru inşa edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Eğer şehrimizin kimliğini ortaya çıkarıp, çevre bilinci ile doğru bir mekansal planlama yaparsak geleceğimizi kurtarırız." dedi..



Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen Şehir Kimliği Fikir Toplantısı’na katıldı. 


Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan'ın yanısıra Meclis ve Grup Başkanlarının da katıldığı toplantıda, Samsun'un köklü geçmişiyle önemli bir kimliğe sahip olduğuna dikkat çekildi. Samsun’un bir Selçuklu şehri, Osmanlı şehri ve Kurtuluş Mücadelesi şehri olduğu vurgusu yapılan toplantıda, bu kimliği korumanın önemine değinildi.


SAMSUN'UN GENLERİNİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ


Şehrin tarihinin ve vizyonunun ele alındığı, ayrıca fikir alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan Genç, Samsun'un geleceğe köklü bir geçmişe sahip olan kimliği ile birlikte taşınması gerektiğini söyledi. Şehirlerin de tıpkı insanlar gibi genleri olduğunu vurgulayan Genç, Canik Belediyesi olarak Samsun'un genlerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ve bunun için "İlkçağdan Cumhuriyete Canik", "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik", "Gelenekten Modarniteye" gibi kültürel eserler ortaya çıkardıklarını belirtti.


ÜÇ ÖNEMLİ NOKTA


Şehirlerin doğru inşaa edilmesi gerektiğini de ifade eden Genç, "Bir şehir için şehrin kimliği, çevre bilinci ve mekansal planlama çok önemlidir. Samsun'un en büyük eksikliği Master Planı'nın, yani kullanma kılavuzunun olmaması. Eğer şehrimizin kimliğini ortaya çıkarıp, çevre bilinci ile doğru bir mekansal planlama yaparsak geleceğimizi kurtarırız. Aksi takdirde gelecek nesillerimize yazık ederiz. Çünkü biz aslında sadece bir şehir değil, yeni bir nesil inşaa ediyoruz" dedi.


Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan da, konsey olarak Samsun’u ilgilendiren her konuya duyarlılık gösterdiklerini dile getirdi.


Hedef Halk


Geri Dön