19 / 04 / 2024

Türk Kızılayı Hasırca Gençlik Kampı yeniden inşa edilecek!

Türk Kızılayı Hasırca Gençlik Kampı yeniden inşa edilecek!

Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı Yönetim Kurulu arasında imzalanan protokolle "Türk Kızılayı Hasırca Gençlik Kampı" yeniden inşa edilecek...




Türk Kızılayı Genel Başkanlığı ile Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı Yönetim Kurulu arasında imzalanan protokolle "Türk Kızılayı Hasırca Gençlik Kampı" yeniden inşa edilecek. 


Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Hasırca Gençlik Kampı'nın yenilenmesini öngören, "Kızılay Projesi" protokolünü imzaladı. 


Vali Tuna, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Yönetim Kurulu'nun şubat ayında aldığı karar gereği, Türk Kızılayı'nın bünyesinde bulunan Hasırca Gençlik Kampı'nın yapım işinin ihale edilmesi, yaptırılması, denetim ve kabul işlemleriyle ilgili bir protokolü imzalayacaklarını bildirdi.


Kampın yenilenmesi işini Türk Kızılayı ve TDKB Ajansı kaynaklarından ortaklaşa karşılayacaklarını anlatan Tuna, "Türk gençliğine çok önemli bir hizmet verecek bu kampı yeniden ihya ederek, daha modern standartlarda yaz, kış hizmet vermesi için tekrar ayağa kaldıracak bir çalışmaya imza atıyoruz" dedi.


 Projenin yaklaşık 7 milyon liralık bir bütçesi olduğunu aktaran Tuna, "Hazır olan tabiat ortamında böyle bir kampı ıslah ederek, yeniden hizmete sunmak bizlere heyecan veriyor. Hedefimiz bir an önce ihalesini yaparak, 2014 yılı içinde, ekim, kasım aylarına bu işi bitirmek ve 300-400 gencimizin aynı anda kalabileceği bir kampı Eskişehir'in, Türkiye'nin ve Türk Dünyası'nın hizmetine sunmaktır" diye konuştu.


Bundan sonra Türk dünyasından gelecek gençleri kampta ağırlayacaklarını ifade eden Tuna, 2015 yılından itibaren yoğun bir talep beklediklerini de sözlerine ekledi. 


Genel Başkan Akar ise Türk Kızılayı'na  gençlik kampı olarak yakın zamana kadar hizmet eden ancak şu anda kullanılmaz durumda olan kampın, yeni baştan inşa edilerek, Eskişehir'e ve Türk Kızılayı gençliğine kazandırmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.


 Vali Tuna ve Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı'ya emekleri için teşekkür eden Akar, "İnşallah kazasız belasız ihalemiz yapılır, bir an evvel inşaatımız başlar ve önümüzdeki yıl gençlerimiz kamp yapmaya başlarlar" dedi.


Daha sonra protokolü imzalayan Tuna ve Akar, karşılıklı hediyeleşti.


-Hasırca Kampı


Yenilenecek kampta, 280 öğrenci kapasiteli 4 blok, 40 kişi kapasiteli 5 bungalov ev bulunacak.


Öğrenci ailelerinin de konaklayabilecekleri 4 adet süit, 16 oda kapasiteli konukevinin inşa edileceği tesiste, gençlerin sportif faaliyetlerini yapabilecekleri yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, futbol sahası, tenis kordu, plaj voleybolu, çok amaçlı basketbol sahası, okçuluk ve doğa sporları alanları, dağcılık ve tırmanma duvarı, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile seyir kulesi yer alacak.


Ayrıca kampta düzenlenen sosyal donatı alanları ile 360 kişilik konferans salonu, 300 kişi kapasiteli amfi tiyatro, sergi ve resim salonları, öğrencilerin gruplar halinde çalışabilecekleri atölyeler, 400 kişilik yemekhane, mutfak ve çamaşırhane de yer alacak.



AA


Geri Dön