29 / 03 / 2024

Osman Ünal: Kenti tanıtacak projeleri halk da sahiplenmeli!

Osman Ünal: Kenti tanıtacak projeleri halk da sahiplenmeli!

Başarının, kent vizyonu ve stratejisinin vatandaşa doğru tanıtılmasıyla elde edilebileceğini belirten KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, "Vatandaş da projelerin içinde olmalı" dedi.



Geçtiğimiz yıl EXPO 2020 adayı olan ve 2'nci turda elenerek yarışı kaybeden İzmir'in, yeni bir yol haritası çizmesi gerektiğini söyleyen KalDer  İzmir  Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal,başarının ancak kent vizyonu ve stratejisinin vatandaşa doğru tanıtılmasıyla elde edilebileceğini söyledi. 

Günümüzde turizm sektöründe rekabet koşulları değişirken, artık ülkelerden ziyade, kentlerin hatta bölgelerin birbirleriyle yarıştığına dikkat çeken Ünal, kurumlarda uygulanan ve marka aidiyetini sağlayan eğitimlerin, kent tanıtımı gibi süreçlerde vatandaşa da uygulanması gerektiğini vurguladı. 

Bölge lokotomifi: Turizm Kent tanıtımında en önemli paydaşın o kentin vatandaşları olduğunu hatırlatan Osman Ünal, şunları söyledi. "EXPO gibi organizasyonlarda, halkın projeyi sahiplenmesi şart. Kamu kuruluşları, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra; asıl halk bu sürecin içinde olmalı. Tek cümleyle, kentin kurumsal starej isini öğretmeli, kentin vizyonunu anlatmalı, halkın bu düşünceyi benimsemesini sağlamalıyız." İzmir'in deniz-kum-güneş üçlüsünün yanı sıra; sağlık, inanç ve tarih gibi farklı turizm alanlarında da turist ağırladığını kaydeden Osman Ünal, kentin "eğitim" temasına önem vermesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye tipi ve dünyanın dört bir yanından İzmir'e okumaya gelen öğrencilerin, İzmir'de mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadıklarını ve öğretim hayatlarını başarıyla devam ettirdiklerini ifade eden Osman Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir sosyal ve kültürel olanakları gereği farklı kültürleri kendi içinde kaynaştırarak farkmdalık yaratan bir şehir. İzmir ile çevresindeki üniversiteler ve meslek yüksekokulları farldı il ve ülkelerden öğrencilerin okuduğu, üniversiteler. Buradan yola çıkarak İzmir'in eğitim kenti kimliğini ön plana çıkarmalıyız." 


Star Ege


Geri Dön