29 / 03 / 2024

Osman Yıldırım projelerine destek istedi!

Osman Yıldırım projelerine destek istedi!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, "Karadeniz-Akdeniz Projesi" başta olmak üzere kentin gelişmesi ve kalkınması için faydalı gördüğü bazı projeler için destek istedi



AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Öztürk ve parti yönetimiyle birlikte kentteki sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaretlerde bulunan milletvekilleri Açıkalın ve Uzun, bu kapsamda Sivas TSO'yu ziyaret etti.

Milletvekillerini ve parti yöneticilerini odanın meclis başkanı Mustafa Sarılar ve yöneticilerle birlikte karşılayan TSO Başkanı Osman Yıldırım, oda meclis salonunda Sivas'ın gelişmesi ve kalkınması açısından önemli gördüğü bazı projelerle ilgili sunum yaptı.

Sivas'ın denizlere açılmasını sağlayacak olan "Karadeniz-Akdeniz Projesi" hakkında bilgiler veren Yıldırım, Sivas-Ordu karayolu ile Sivas'ın Kahramanmaraş üzerinden Osmaniye'ye bağlantısını sağlayacak karayolunun bu proje açısından önemine dikkati çekti.

Bu projenin gerçekleşmesi halinde daha kısa bir sürede hem Karadeniz'e hem de Akdeniz'e ulaşılacağını, sanayici ve iş adamlarının satışını yaptıkları ürünleri limanlara daha hızlı ve kolay bir şekilde gönderebileceğine dikkati çeken Yıldırım, bu projeyi "Sivas'a deniz getirecek" çalışma olarak nitelendirdi. Yıldırım, Sivas ve yolun geçeceği güzergahtaki illerin ticareti ve ekonomisi açısından büyük önem taşıyan bu projenin detayları ile ilgili dosyanın Ulaştırma Bakanlığı'na gönderildiğini söyledi.

Bu projenin detayları hakkında milletvekillerine bilgi veren Yıldırım, bu proje ile Kongre ve Fuar Alanı inşaatının tamamlanması, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne bağlı fakültenin kurulması için de destek istedi.
AA


Geri Dön