24 / 04 / 2024

Osmancık cazibe merkezi olacak!

Osmancık cazibe merkezi olacak!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık'ın bölgenin cazibe merkezi ve geleceğin örnek kenti olacağını söyledi. Karataş, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların tamamlandığını, alt yapıya başlanacağını açıkladı.



Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık'ın bölgenin caziDe merkezi ve geleceğin örnek kenti olacağını söyledi. 


Osmanbey Konağı'nda düzenlediği değerlendirme toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Hamza Karataş, son 6 aylık süreçte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


Geleceğe yönelik hazırlanan projeleri birer birer yatırıma dönüştürdüklerini belirten Başkan Karataş, hedeflerinin alt yapı problemi olmayan, içme suyu sorunu çözülmüş, sanayi yatırımları yapılmış, kentsel dönüşümü, eğitim, kültür ve turizm alt yapısı tamamlanmış, daha gelişmiş, daha sosyal, mutlu ve huzurlu, yaşanabilir bir Osmancık olduğunu vurgulayarak, bu hedefe hızla yaklaştıklarını altını çizdi. 


Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmaların tamamlandığını ve en kısa sürede alt yapı başlanacağını anlatan Başkan Karataş, "Sanayi bölgemizin resmi olarak kurulmasının ardından kısa sürede imar planları yapıldı. Osmancık, İstanbul - Iran istikametinde uluslararası bir yol üzerinde olmasına rağmen henüz yeteri kadar sanayi olarak gelişmesini gerçekleştirememiş bir kentti. Biz de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sürecini hızlandırdık. Onayını aldık ve imar çalışmalarını yaptık, imar planlarını onaylanması için bakanlığa gönderdik, imar onayı gelir gelmez parsel çalışmalarını yaparak, girişimcüere area tahsis edeceğiz. 

Fabrikaların kurulumları yapılırken biz de alt yapılarını yapacağız. Kısa sürede fabrikaların kurulması gerçekleşecek ve Osmancık bir pirinç diyarı olmanın yanı sıra artık bir sanayi şehri de olacak." dedi. 


Turizm yatırımları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Karataş, restorasyonuna başlanan Osmancık Kandiber Kalesinin ilk etabının yüzde 90 oranında tamamlandığını kaydetti. 


Osmancık Kalesinin önemli bir miras olduğunu belirten Karataş "Şehrin savunmasında önemli rol oynamış yaklaşık 7 bin yıllık bir kalemiz var. Fakat bakımsızlık dolayısı ile özelliğini yitirmiş bir kaya yığını haline gelmişti. Uzun dönem proje çalışmaları devam etmişti. 


Biz de hazırlanmış olan bu projeyi uygulamaya koyduk, ihalesini yaptık ve şu anda restorasyon yapılıyor. Girişten zirveye kadar merpenler tarihi misyonuna uygun bir şekilde onarılıyor. İki tane seyir terasımız var. Bir de kafe restorant yapılıyor. Dışarıdan gelen turistlerimizi Osmancık Kalesinde, Osmancık manzaralı kafeteryalarımızda ağırlayabileceğiz. Ayrıca kalenin aydınlatılması da sağlandı. Hem İstanbul istikametin gelen, hem Samsun istikametinden gelen yolcular, şehrimizi geçerken kale siluetini görebiliyorlar" ifadelerini kullandı. 



Anayurt


Geri Dön