23 / 04 / 2024

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

DSİ’nin 2015’te projesini çizdiği Şile Ağva yakınında yapılacak Osmangazi Barajı için yeni adım daha atıldı. 



Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nce projesi 2015 yılında çizilen ve özellikle kuraklık dönemlerinde gündeme gelen Osmangazi Barajı’nın yapımı için önemli bir adım daha atıldı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Göksu Deresi üzerine yapılacak baraj inşaatı için gerekli olan taşocağının yeri de belirlendi. Şile Göksu Köyü sınırları içindeki Ubeyli ve Evrenli arasında kalan bölgeye yapılacak olan taş ocağı ile ilgili hazırlanan ÇED raporu da İstanbul Valiliği’ne sunularak ÇED süreci de başlamış oldu. 

Valiliğe sunulan rapora göre, barajın rezervuar alanında kalan Çataklı, Gökmaslı, Göksu ve Soğullu köyleri, proje hayata geçtiğinde tamamen sular altında kalacak. Köylerle ilgili olarak raporda, taşocağında üretim çalışmalarına başlanılmadan önce Osmangazi Barajı rezervuar alanında kamulaştırma çalışmaları yapılacağı belirtildi 

Osmangazi Barajı için geri sayım başladı!

İSKİ PROJEYE ONAY VERDİ

Proje ile ilgili olarak İSKİ’den görüş soran DSİ 14. Bölge Müdürlüğü’ne yanıt 19 Mart 2018 tarihinde gönderildi. İSKİ’nin görüşünde özetle şu açıklamalar yapıldı; “Yapılacak faaliyetle ilgili tüm meri mevzuatlara uyulması, çevre kirliliği, toprak kayması, erozyon vb. konularda gerekli tüm tedbirlerin alınması şartıyla mezkur alanda baraj inşaatı ile ilgili faaliyetlerin yapılmasında bir sakınca bulunmadığı belirtilmektedir.”


Geri Dön