29 / 03 / 2024

Osmangazi Belediyesi yeni projelerin temelini atacak!

Osmangazi Belediyesi yeni projelerin temelini atacak!

Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında açılışını gerçekleştireceği yeni projeler ile kentin geleceğine damga vuracak.



Bugüne kadar tarihi mirastan ulaşıma, eğitimden spora, kentsel dönüşümden kültür sanata, sağlıktan sosyal belediyeciliğe kadar her alanında birçok yatırım hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında her biri kendi alanında öncü olan projeleri hizmete açarak şehrin çehresini değiştirecek. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, göreve geldiği 2009'dan bu yana birbirinden önemli yatırımlara imza atan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çıraklık ve kalfalık dönemlerinin ardından yeniden aday olduğu ustalık döneminde, çıtayı daha da yukarı çekerek dev bütçeli projeleri kente kazandıracaklarını belirtti. Başkan Mustafa Dündar, yeniden belediye başkanı seçilmesiyle birlikte yeni dönemde hedefinin sadece Osmangazi ya da Bursa’da değil tüm Türkiye’de iz bırakacak projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.

FETİH MÜZESİ TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Yaklaşık 3 aydır tanıtım ziyaretlerine açık olan Fetih Müzesi’ni daha şimdiden 50 farklı ülke ve Türkiye’den 200 binin üzerinde ziyaretçi gezdi.  Kamberler Parkı yanındaki 4 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilen ve dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olma özelliğini taşıyan Fetih Müzesi, mimarisiyle herkesi kendine hayran bırakırken sanatsal çalışmalar ile de konuklarına duygu yoğunluğu da yaşatıyor. Müzenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapması bekleniyor.

 

TAHTAKALE ÇARŞISI’NA YENİ YÜZ

Bursa’nın en eski çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen ‘İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması Projesi’ kapsamında bölgedeki dükkanların cephe doğramaları, saçakları, dükkan tabelaları ve ürün teşhir tezgahları da yeniden düzenlendi. Dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları da yenilendi. Çarşının iç avlusunun 1.500 metrekarelik zemin kaplaması da proje kapsamında yenilendi. Geçmişi Çelebi Mehmet dönemine dayanan ve asırlardır farklı meslek kollarını kucaklayan ve günümüzde köylü pazarı olarak hizmet veren çarşı Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenerek, esnafın ve köylülerin daha sağlıklı koşullarda ticaret yapması sağlandı.

TARİHİ BURSA EVLERİ OSMANGAZİ’DE HAYAT BULUYOR

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması adına bugüne kadar yüzlerce restorasyon, rölöve, sokak sağlıklaştırma çalışması yapan Osmangazi Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla tarihi Bursa evlerini tek tek gün yüzüne çıkartıyor. Osmangazi Tayakadın Mahallesi’nde 16 ve 19. yüzyıllardan kalma üç sivil mimari örneği yapıyı yürüttüğü rekonstrüksiyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldıran Osmangazi Belediyesi, Alipaşa Mahallesi’nde de 19. yüzyılın ilk yarısında inşa edilen bir sivil mimarlık örneği aslına uygun biçimde restore etti. 

YENİ PROJELERİN TEMELİ ATILCAK

Osmangazi Belediyesi, 2019'da hepsi alanında öncü dev projeleri hizmete açarken, yeni projelerin de temelini atacak. 2019 içerisinde temeli atılacak olan yeni kapalı pazar yerleri, hizmet binaları, meydanlar ve parklar Osmangazililerin hayatlarına kalite katarken, Hamitler Macera Parkı, Osmangazi Meydanı, Ekolojik Yaşam Merkezi gibi dev projeler de sadece Osmangazi’ye değil Bursa’ya vizyon kazandırmış olacak.

 


Geri Dön