25 / 04 / 2024

Osmangazi Belediyesi'nden Kıbrıs gazisine yeni ev!

Osmangazi Belediyesi'nden Kıbrıs gazisine yeni ev!

Kıbrıs Savaşı’nda gazi olan 65 yaşındaki Hayrettin Çiftçi’nin harabe haldeki evini yıkan Osmangazi Belediyesi, gazi için yeni bir ev hayata geçirdi..



Osmangazi Belediyesi, Gaziler Günü'nde, Kıbrıs Gazisi olan Hayrettin Çifti'ye hayatının sürprizini yaptı. Kıbrıs Savaşı'nda bacağından yaralanan ve ayağında platin bulunan Gazi Hayrettin Çiftçi, 2001 yılında eşinin vefatının ardından yaşadığı travmadan dolayı akli dengesini de kaybetti. 31 yaşındaki oğlu Ferdi Çiftçi ile birlikte Çeltik Mahallesi'nde harabe haldeki tek odalı evde yaşam mücadelesi veren gaziye Osmangazi Belediyesi yardım eli uzattı. 

Sabah Gazetesi'nden Muharrem Doğantez'in haberine göre, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hayrettin Çiftçi'ye yeni bir ev yapılması talimatı verdi. Çiftçi'nin tek odalı evi yıkılarak yerine 110 metrekare büyüklüğünde 3 odalı yeni bir ev inşa edildi. Baştan aşağı eşyaları da yenilenen ev, yaşlı gaziye teslim edildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu ülkenin şehitler ve gazilerle sayesinde ayakta kaldığını belirterek, "Gazilerimiz ve şehitlerimiz ülkemizi korumak için canlarını feda edenlerdir. Kıbrıs Gazisi Hayrettin Çiftçi amcamıza yardım etmek bizim vefa borcumuzdur" diye konuştu.

 


Geri Dön