26 / 04 / 2024

Osmangazi'de metruk bina seferberliği!

Osmangazi'de metruk bina seferberliği!

Osmangazi Belediyesi, halkın can ile mal güvenliğini tehdit eden, madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binanın yıkımı tamamlanıyor.



Osmangazi Belediyesi, Pınarbaşı Mahallesi’nde can ve mal güvenliği nedeniyle tehlikeye yol açan metruk binanın yıkımı gerçekleşti.

Bursa'da Bugün'de yer alan habere göre; Belediye halkın can ile mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra madde bağımlılarının mesken tutması sonucunda de yoğun şikayetlere konu olan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Mahallelerde yaşayan halkı oldukça tedirgin eden metruk binalar, Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince durum tespiti edilerek, yasal işlemlerinin tamamlanmasından sonra yıkımı gerçekleşiyor. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri dikkate alan belediye ekipleri, Pınarbaşı Mahallesi Kalebahçe Sokak üzerinde yer alan metruk binanın yıkılması için çalışmalara başladı. Emniyet ve sağlık açısından riske neden olan metruk bina, iş makinesiyle yıkımı tamamlandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, metruk binaların yıkılmasıyla ilgili yoğun çalışmalarda bulunduklarını ifade ederek, “İlçemiz metruk yapılardan temizlendikçe, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Geri Dön