25 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Bursa Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kayhan Mahallesi'nde güvenlik açısından tehlikeyi oluşturan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk bina yıkıldı.



Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından insanların can güvenliğini tehdit etmesiyle sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binalar tek tek yıkılıyor. Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri değerlendiren Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Kayhan Mahallesi Danış Sokak'taki metruk binayı yıkmak için hazırlandı. Uyuşturucu madde kullanıcılarının mesken edindikleri ve can güvenliği adına tehlike arz eden bina, iş makinesi ile yıkıldı. Yıkım çalışmasını izleyen mahalle sakinleri, özellikle küçük çocukları için tehlike teşkil eden, kimi zaman da madde bağımlılarının uğrak yeri olan binanın yıkımından dolayı belediye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından dolayı muhtarlar ve vatandaşlardan çok yoğun şikayetler aldıklarını söyledi. Dündar, "İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


Geri Dön