02 / 05 / 2024

Bursa Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Bursa Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bölgede metruk halde bulunan binaların yıkım çalışması devam ediyor. Belediye ekipleri, 7 ayda 86 binanın yıkımını gerçekleştirdi.



Bursa Osmangazi Belediyesi, madde bağımlıları tarafından mesken tutulan metruk binaları yıkıyor. Kent genelinde 2018'den beri 86 bina yıkıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve çevre kirliliğine neden olan binaları yıkıyor. Kent estetiğine uymayan metruk binaların madde bağımlıları tarafından kullanmasının önüne geçiliyor.

Metruk binaların yıkımına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  “İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda, suç örgütlerinin yuvalandığı, aynı zamanda çevre kirliliğine yol açan metruk ve atıl binaları yıkıyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Zaman zaman çocukların oyun alanı olarak da kullandığı yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar, can güvenliği tehlikesi de taşıyor. Ekiplerimiz, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilçemizdeki metruk binaları tespit ederek yıkımını gerçekleştiriyor. 2018 yılının ilk 6 ayında 86 metruk binayı yıktık. Bu çalışmalarla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, temiz bir çevre de oluşturuyoruz” dedi.

 


Geri Dön