23 / 04 / 2024

Osmaniye OSB hızla gelişiyor!

Osmaniye OSB hızla gelişiyor!

Osmaniye Valisi ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, 135 parsel üzerinde 97 işletmenin üretim yaptığı bölgede taşeron firmalarda çalışanlarla birlikte yaklaşık 11 bin 500 kişinin istihdam edildiğini söyledi.



Kerem Al, kurulduğu 1994 yılından bu yana 5'inci etaba kadar genişleyen ve 699 hektar alana sahip olan Osmaniye OSB'nin genişleme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. 



ELEKTRİK TÜKETİMİ 

Osmaniye OSB'nin 2014 yılındaki toplam elektrik enerjisi tüketiminin 2 milyar 555 milyon 667 bin kwh olduğunu belirten Kerem Al, "Bölgemizde tüketilen elektrik enerjisi miktarı  Adana  OSB'nin 2,3 katı, Osmaniye ili merkez tüketiminin 7,5 katıdır. Bölgemizde 50 sanayicimiz doğal gaz kullanmakta olup, bunlara ait 7 RMS-B, 43 RMS-C istasyonu bulunmaktadır. 2014'teki toplam doğalgaz tüketimi 101 milyon 567 bin dm3'tür. 2015'te bunun 200 milyon dm3'e çıkması beklenmektedir. Bölgemizde tüketilen doğalgaz miktarı Adana OSB'nin 2 katı, Tarsus OSB'nin 3 katıdır" dedi. 




ÇOCUKLAR İÇİN KREŞ 

Sanayiciye sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Kerem Al, Osmaniye OSB'de günlük 3 bin 600 metreküp kapasiteli atık su arıtma tesisinin 7 gün 24 saat faal olduğunu belirtti. OSB bünyesinde 3 itfaiye aracı bulunduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 150 yangına müdahale ettiğini kaydeden Al, bölgenin kullanma suyunun 9 sondaj kuyusundan çekildiğini vurguladı. Kerem Al, bölgede 3. ilave alan arasına yapılan köprü inşaat çalışmalarının 2014 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete alındığını da kaydetti. Al, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden alınan yetki belgesi sonrasında açılan kreşin şu anda 33 öğrenciyle faaliyetlerini sürdürdüğünü de söyledi. 



BAĞLANTI YOLU YAPILACAK 

Osmaniye Valisi ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al'ın verdiği bilgiye göre, bölgenin 160 ada 3 nolu parseli üzerinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve AR-GE Merkezi kurulması için başvuru yapıldı. Bölgenin otoban çıkışında bulunan kavşaktan Erzin Burnaz mevkiine yapılacak liman için liman bağlantı yolu yapılacak. Mevcut bölgenin trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla çevre yolu ve üst geçit projesi Karayolları Genel Müdürlüğünce onaylanarak ihale süreci tamamlandı ve inşaat çalışmalarına başlandı. Yolbulan Baştuğ Metalürji A.Ş.'nin yaptırdığı, inşaatı devam eden ve yatılı öğrenci alacak olan 28 derslikli Osmaniye OSB Endüstri Meslek Lisesi 20152016 eğitim ve öğretim yılı başlangıcında öğrenci alımı yapacak. 



Sabah Güney


Geri Dön