29 / 03 / 2024

Otomotiv Endüstrisi Meslek Lisesi Yeşil Bina sertifikası aldı!

 Otomotiv Endüstrisi Meslek Lisesi Yeşil Bina sertifikası aldı!

Ford Otosan'ın, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Eğitim Vakfı işbirliğiyle destek verdiği Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ''Yeşil Bina'' sertifikası aldı



Yapılan açıklamaya göre, alanında ilk ve tek olan okul, bu sertifikayla Yeşil Bina sertifikalı ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliğine de sahip oldu. Düzenlenen ödül törenine Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı ve OİB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kabatepe ile OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu da katıldı. 

     Törende konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, ''Henry Ford'un söylediği gibi sadece para kazandıran bir iş, iyi bir iş değildir. Kurumsal sosyal sorumluluk, klasik anlayıştaki gibi bir hayırseverlik değil. Bugün bir örneğini gördüğümüz gibi, ortak bir değer yaratmak için sağlanan stratejik önceliktir'' dedi. 

     Yenigün, Ford Otosan olarak çok şanslı olduklarını söyleyerek, şunları kaydetti: 

     ''Bunun da iki sebebi var. Birincisi her iki ortağımızın, yani hem Ford'un hem Koç Holding'in DNA'sında kuvvetli bir sosyal sorumluluk kültürü var. Bu, sonradan edinilmiş bir kültür de değil. Bize doğal yollarla miras kalan bu kültür, devam ettirdiğimiz ve çevremize güzelliklerle ördüğümüz bir sorumluluk bilinci. İkincisi de, kuvvetli bir sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden 10 bine yakın çalışanımızın olması. Bu bizi her geçen gün daha da güçlü kılıyor. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak bize güven ve güç veriyor. 

     Ford Otosan olarak OİB Eğitim Vakfı işbirliğiyle, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni de bu sosyal sorumluluk anlayışımız doğrultusunda destekledik. Okulumuz tüm süreçleri başarıyla tamamladı ve Türkiye'de bir ilke imza atarak yeşil bina sertifikası almaya hak kazandı. Alanında ilk ve tek olan okulumuz, bu sertifikayla Yeşil Bina sertifikalı ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliğine de sahip oldu. 'Arka Pencere' sosyal sorumluluk projemize yapılan bağışlarla okulumuzun yeşil bina sürecini tamamlamasından ve bu sertifikayı almasından gurur duyuyoruz.'' 

     

     -Transit Connect'lerin ''Arka Pencere''leri tablo oldu- 

     

     OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ise, ihracattan, TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen alanında ilk ve tek sosyal sorumluluk örneği okuluna kadar, Türkiye'de birçok alanda ilke imza atan otomotiv endüstrisinin, ana ve yan sanayi firmalarının işbirliği ile yeni dünya anlayışında çevreci bir ilke daha imza attığını vurguladı. 

     Bundan böyle, Yeşil Bina sertifikasına sahip okulun öğrencilerinin de işin en başından çevre bilincine sahip olacağını belirten Sabuncu, ''Okulumuzdan mezun olan gençlerimizin iş hayatına atılmalarıyla birlikte, çevreci üretim süreçlerine de olumlu katkılarda bulunacaklarına olan inancımız tamdır'' dedi. 

     Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe de, şunları söyledi: 

     ''Amerika'ya ihraç edilen Transit Connect modellerimizin şoför koltuğu arkasındaki camın uygun panellerle kapatılması istenmişti. Bunun için bir çok deneme yaptık. Parça geliştirme çalışmalarından arta kalanları ise 'Arka Pencere' projemiz çerçevesinde yeniden kazandık. Atatürk fotoğraflarından Osmanlı eserlerine, Koç Müzesi'nde sergilenen Klasik otomobil koleksiyonundan Çanakkale Zaferi'nin en özel karelerine kadar bir çok fotoğrafı üretim fazlası panellerimize bastırarak birbirinden güzel tablolar meydana getirdik. Bu tabloları bağış usulüyle satarak, gelirini okulumuzun dönüşümünde harcadık. 68 firma, 275 panelimiz için toplam 131 bin 400 lira bağışta bulundu.'' 

     AA


Geri Dön