20 / 04 / 2024

Otopark inşaatı Haydarpaşa Numune Hastanesi'ni çatlattı!

Otopark inşaatı Haydarpaşa Numune Hastanesi'ni çatlattı!

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinikler binasının duvarları, yan tarafında inşa edilen otopark yüzünden çatladı. Poliklinik binası kapatılırken, hastalar mağdur oldu. İnşaat ise tüm hızıyla devam etti.



İstanbul Üsküdar’da bulunan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Poliklinik binasının duvarlarında önceki gece çatlaklar oluştu. Yan tarafta inşa edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait otopark yüzünden oluşan çatlaklar yüzünden hastanede alarm durumuna geçildi. Binada bulunan hastalar ve personel güvenlik amacıyla gece saatlerinde tahliye edildi. Birçok ekipman da binadan çıkartıldı.


GERGİNLİĞE NEDEN OLDU


Sabah saatlerinde her şeyden habersiz hastaneye gelen vatandaşlar içeri girmek istedi. Güvenlik görevlileri tarafından engellenen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 


Bunun üzerine güvenlik güçleriyle vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Öte yandan hastane çalışanları da boşaltılan binadan eşyaları taşıdı.


KAZMAYA DEVAM ETTİLER


Çatlaklara neden olan otopark inşaatı ise yaşanan olağanüstü duruma rağmen devam etti. İnşaat alanındaki kepçeler kazmaya devam ederken, hafriyat kamyonlarının çalışması dikkat çekti.


TEKNİK HATADAN KAYNAKLI


Skandalı değerlendiren İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Sekreteri Rezan Bulut, teknik hataların yapıldığına dikkat çekti. İstanbul'da Haydarpaşa Hastanesi gibi çok sayıda hatalı binaların olduğuna değinen Bulut şunları söyledi: “Bu çatlaklar  doğal değil. Teknik hata yapılmış. Önlem alınmamış. Eğer gerekli hesaplama yapılsaydı bu risk oluşmazdı. Kaldı ki insanlar tedavi için o hastaneye gittiği bu riskli yapı zarara yol açabilirdi.”


Cihan Açar-Bugün


Geri Dön