19 / 04 / 2024

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin acil bölümünde inceleme yapıldı!

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nin acil bölümünde inceleme yapıldı!

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde süren tadilat ile ilgili İstanbul Tabip Odası'ndan bir grup heyet inceleme yaptı.



İstanbul Tabip Odası'ndan bir grup heyet, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde devam eden tadilat nedeniyle hekimlerin ve hastaların yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek için hastaneye giderek incelemeler yaptı. 


Görevli sağlık personeli, hastane başhekimi ve mühendisler ile görüşen heyetin hazırladığı raporda, hizmete kapatılarak yapılacak şekilde planlanan acil servisin tadilatıyla ilgili projeden sapıldığı ve inşaat süresinin uzadığı ortaya çıktı. Tabip odası yetkilileri, gerek hasta ve hasta yakınları, gerekse çalışanların sağlığı ve güvenliği açısından inşaatın kabul edilemez olduğunu belirterek, "Acil hizmetinin durdurulmamış oluşu nedeniyle projeden sapılmış oluşu öngörülemeyecek riskleri beraberinde getirmektedir. Sorumluluk İstanbul Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'ne aittir. Acil servis, acilen hizmete kapatılmadır" çağrısı yaptı. 


Deprem güvenliği yok 

Heyetin hazırladığı rapoda şu ifadelere yer verdi: "Şu an inşaatı sürmekte olan alan (eski) yeşil alanla iç içedir. İki alan birbiri ile kontrplaklarla ayrılmakta, havalandırma ve aydınlatma sisteminin boşlukları ile bütünlüğünü sürdürmektedir. Bu koşullarda ses, toz, ısı izolasyonunun sağlanması mümkün değildir. 


Hizmetin kaydırılmış olduğu, kırmızı alan olarak kullanılan bölüm de depren riski nedeniyle kapatılmış olan eski dahiliye binasında bulunmaktadır. Deprem güvenliği yoktur. İnşaat nedeniyle hasta beklemesine ayrılmış, özel bir alan yoktur. Acil polikliniklerinin önündeki alan 10 metrekarelik düzeyindeki bir alan hasta bekleme alanı olarak kullanılmaktadır. Yeterli havalandırma ve oturma, dinlenme olanağı bulunmamaktadır. Bu koşullar gerek bulaşıcı hastalıkların yayılması, gerekse sağlık çalışanlarına dönük şiddet açısından risk taşımaktadır." 


Cumhuriyet


Geri Dön