29 / 03 / 2024

Oyak Çimento'dan çevre dostu ürün; Powercem!

 Oyak Çimento'dan çevre dostu ürün; Powercem!

Çimento alanında Türkiye’nin lider kuruluşlarından OYAK Çimento Grubu, yeni çevreci ürünü POWERCEM’i İstanbul’da düzenlenmekte olan Hazır Beton Kongresi ve Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’nda tanıtacak



İstanbul, 22 Şubat 2013 -Türk çimento sektörünün önde gelen kuruluşlarından OYAK Çimento Grubu, İstanbul Fuar Merkezi’nde dün (21 Şubat) başlayan ve 24 Şubat’a kadar devam edecek olan Hazır Beton Kongresi ve Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’na katılıyor. Fuar süresince, Grup’a bağlı  Adana  Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento ve OYAK Beton şirketlerinin en son teknolojiyle geliştirilen ürünleri tanıtılacak.


Çimentoda devrim yaratacak ürün


Fuar kapsamında, yarın (23 Şubat), Aslan Çimento’nun yeni ürünü POWERCEM’in lansmanı da yapılacak. Kalitesi bağımsız kuruluşlarca sertifikalandırılan POWERCEM, cüruf ve kalker katkıları içeren, çevre dostu bir çimento. Çimento üretim sürecinde atmosfere salınan sera gazlarının yaklaşık yüzde 25 oranında azaltılmasına yardımcı olan ürün, hazır beton üretiminde; büyük projelerin temel betonlarında; köprü, beton yol, viyadük ve tünel gibi özellikli projelerde; endüstriyel olarak üretilen prefabrike yapı elemanları, bordür, parke taşı gibi beton ürünlerinde kullanılabiliyor.


İçeriğindeki katkılar nedeniyle mukavemet artışı 28 günden sonra da devam eden ve katkısız çimentolara göre düşük hidratasyon ısısı sunan POWERCEM, hazır betonda işlenebilirlik, pompalama hızı ve akışkanlık açısından önemli avantajlar sağlıyor. Bu ürünle hazırlanan betonda suyun yukarıya doğru sızması, katkısız çimentolara göre çok daha az görülüyor. Açık renkli bir çimento olan POWERCEM, dekoratif mimaride kullanılmak üzere yapılan betonlarda kolay renklendirme imkanı da sunuyor.


Büyük projelerde OYAK Beton imzası


Hazır beton konusunda benzersiz bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olan OYAK Beton, yüksek hizmet kalitesi, geniş makine parkı ve nitelikli personel gerektiren büyük ölçekli ulusal ve uluslararası projelere odaklanıyor. OYAK Beton’un son dönemde hizmet verdiği projeler arasında İzmit Körfez Geçiş Köprü Projesi (İKG),  Marmaray  Projesi CR 3 Kesimi, Emaar Square İstanbul Projesi, İstanbul Avrasya Tüneli (Lastik Tekerlekli Tünel Projesi) ve Çukurova Bölgesel Havalimanı yer alıyor:


·         Bin 500 metrenin üzerinde ayak açıklığıyla dünyanın 4’üncü büyük asma köprüsü olacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprü Projesi için yaklaşık 300 bin metreküp beton dökülecek.


·         Marmaray Projesi’nin devamı niteliğindeki Marmaray CR 3 Kesimi Projesi için toplam 500 bin metreküp beton kullanılacak.


·         İstanbul Libadiye’de inşa edilecek ve inşaatına Mart ayında başlanacak olan Emaar Square Projesi için yaklaşık 550 bin metreküp beton dökülecek.


·         Boğazın her iki yakasını deniz altından lastik tekerlekli araçlar için bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi için yaklaşık 450 bin metreküp beton kullanılacak.


·         Mersin ve Adana illeri arasında inşa edilecek olan ve yapımına Mart ayında başlanması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı için yaklaşık bir milyon metreküp beton kullanılacak.


OYAK Çimento Grubu şirketleri, Fuar süresince ziyaretçilerini İstanbul Fuar Merkezi’nde 308 numaralı stantta ağırlayacak.



www.oyakbeton.com.tr


 


Geri Dön