19 / 04 / 2024

Özaltın İnşaat süreçlerini IFS ERP ile inşa edecek!

Özaltın İnşaat süreçlerini IFS ERP ile inşa edecek!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Yap-İşlet-Devret projesi ihalesini alan konsorsiyumda da yer alan Özaltın Holding, başta proje yönetimi olmak üzere diğer tüm süreçlerinin yönetimi ve entegrasyonu için IFS ERP uygulamalarını seçti



Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Yap-İşlet-Devret projesi ihalesini alan konsorsiyumda da yer alan Özaltın Holding, başta proje yönetimi olmak üzere diğer tüm süreçlerinin yönetimi ve entegrasyonu için IFS ERP uygulamalarını seçti.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, inşaat, enerji santralleri ve turizm alanlarında çalışmaları bulunan Özaltın Holding, proje maliyetlerini kontrol altına almak, dağınık şantiye yapısını yönetmek ve geriye dönük proje süreçlerini takip etmek amacıyla ERP projesine başladı.

IFS Türkiye Danışmanlık Bölüm Yöneticisi Göksel Sanbay, Özaltın İnşaatın ERP Projesine ilişkin yaptığı açıklamada, IFS ERPnin, özellikle dağınık şantiye yapısı ile çalışan, büyük boyutlu projelerin kontrol ve takibi noktasında Özaltın İnşaata önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Projenin ilk fazında satın alma, depo ve bakım yönetimi ile ilgili süreçler devreye alınırken, bir pilot şantiyenin de temel proje süreçleriyle satınalma, depo ve bakım süreçlerinin devreye alınmasının planlandığını ifade eden Sanbay, şu bilgileri verdi:

"Bu aşama ile birlikte tüm şantiyelere yaygınlaştırma çalışmaları başlayacak. İkinci fazda ise proje planlaması ve hakediş yönetimi gibi ileri proje konuları devreye alınacak. Türkiye tarihinin en önemli yap-işlet-devret projelerinden biri olarak tanımlanan İzmir-Gebze Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü konsorsiyumunda bulunan Özaltın İnşaat, aynı zamanda yüzde 50 hissesine sahip olduğu ortaklık tarafından çalışmalarına başlanmış olan 4 baraj projesinin de çalışmalarını sürdürüyor. Köprü Barajı, Menge Barajı, Kiğı Barajı, Yedisu Barajı, Aşağı ve Yukarı Kaleköy Barajları, Swalkot Barajı ve HESleri devam eden projeleri arasında."

AA


Geri Dön