25 / 04 / 2024

Özdilek Holding Bolu'daki AVM'sini açtı!

Özdilek Holding Bolu'daki AVM'sini açtı!

Türkiye’nin en köklü firmalarından Özdilek Holding, 15 milyon dolarlık bir yatırımla Bolu D-100 karayolu üzerinde şehirlerarası terminalinin bulunduğu bölgeye açtı.



Açılışa Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Vekili Kazım Konak, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ak Partili İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Müftüsü İzani Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı


Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın 10 büyük havlu üreticisi içinde yer alan Özdilek, -100 karayolu üzerinde şehirlerarası terminalinin bulunduğu 22 dönüm arazi üzerine 9 bin metrekare kapalı alana sahip bay, bayan, çocuk giyimden ev tekstiline, taze gıda ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına, kişisel bakım ürünlerinden aksesuarlara, 70 bin çeşit ürünle hizmet vereceği yeni alışveriş merkezini muhteşem bir açılışla hizmete açtı. Özdilek, yeni alışveriş merkeziyle, müşterilerine en iyi hizmeti en uygun fiyatlarla sunmayı hedefliyor. Alışveriş merkezinde hipermarket, departman mağaza, kafe-restoran ve çocuk eğlence merkezi yer alıyor.


 


“2016 YILINDA HEDEF 1 MİLYAR 610 MİLYON TL CİRO”


 


Ticaret hayatına 1967 yılında Bursa’da 30 m2’lik bir dükkanda havlu satarak başladıklarını söyleyen Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, holdingin bugün yıllık 10 bin ton havlu kapasitesine ulaştığını ve dünyanın ilk 10 havlu üretici firması arasında yer aldığını belirtti. 2015 yılını 1 milyar 400 milyon TL’lik ciroyla kapattıklarını söyleyen Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 2016 yılın da ise 1 milyar 610 Milyon TL ciro, 181 Milyon TL işçilik ödemesi, 130 milyon TL direk ve en direk vergi ödemesiyle kapatmayı hedeflediklerini söyledi.


 


6 AVM İÇİN TOPLAM 80 MİLYON DOLARLIK YATIRIM


 


Özdilek, bugün Türkiye’nin farklı noktalarında 10 alışveriş merkezi, 6 hipermarket ve Türkiye’nin çeşitli illerinde 60 adet satış mağazası ile toplam da 76 satış noktasına sahip olduklarını aktardı. Özdilek; “Holding olarak 2016 yılı içinde Uşak, Turgutlu ve Bolu ve Düzce’de 2017’de ise, Bursa Nilüfer ve Bursa Mudanya’da yeni alışveriş merkezlerinin açılışını yapmayı hedefliyoruz. Öte yandan 9 bin metrekare alana sahip ve 200 personelin istihdam edileceği Özdilek Bolu Alışveriş Merkezi, müşterilerimizin kolaylıkla ulaşabileceği konumuyla ön plana çıkmaktadır. Taze gıdadan unlu mamullere, kişisel bakım ürünlerinden ev tekstiline, çocuk eğlence merkezinden kafe restoranına kadar 70 bin çeşit ürünle tüm ihtiyaçlarınızı tek çatı altında toplayan Bolu Alışveriş Merkezi, ihtiyaçlarınızı en kaliteli şekilde ve en uygun fiyatlarla tek seferde karşılayabileceğiniz modern bir Alışveriş Merkezi olarak tasarlanmıştır” dedi.


 


“BU BÜYÜK YATIRIMI BOLUMUZA KAZANDIRAN ÖZDİLEK’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”


 


Hüseyin Özdilek’ten sonra bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkan Vekili Kazım Konak; “Böylesine güzel bir günde böylesine güzel bir tesisin açılışında hep birlikteyiz. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Bolumuzda böyle yatırımların yapılması bizleri mutlu etmekte ve heyecanlandırmaktadır. Bolu hem kış turizminde hem de yaz turizminde önde gelen iller arasındadır. Türkiye’de yaşanabilir iller sıralamasında en üst sıralarda olan Bolu’yu daha yaşanılabilir iller arasında en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızda bu yöndedir. Bu tür yatırımların yapılması Bolu’nun turizm potansiyeline de katkı sağlamaktadır. Ayrıca tüm bunların yanında şehirde yaşayan insanların iş sahibi olması açısından da ciddi istihdamlar sağlamaktadır. 1983 yılında Bursa’da  alışveriş merkezi ile perakende sektörüne giren Özdilek bugün Bolu’da da şubesini açıyor. Şehirler arası noktalarda doğa ile iç içe mekanlar inşa eden 7’den 77’e her yaştan tüketiciye hitap eden farklı bir yaşam tarzı sunuyor Özdilek. Bugün burada bu büyük yatırımı hayata geçiren Sayın Hüseyin Özdilek ve yönetim kuruluna bir kez daha teşekkür eder, başta Bolumuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.


 


“ÖZDİLEK’İN İLİMİZDE BU YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRMESİNDEN DOLAYI SON DERECE MUTLU OLDUK”


 


Bolu Valisi Aydın Baruş ise; “Bu sıcak yaz gününde içimizi gönüllerimizi ısıtan bu açılışta bir araya gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin çok köklü firmalarından olan ve Bursa ekonomisinde de önemli bir paya sahip olan, Türkiye ekonomisine de ciddi katkılar sağlayan gerek istihdam gerekse ödediği vergiler bakımından önemli bir firma olan Özdilek’in ilimizde bu yatırımı gerçekleştirmesinden dolayı son derece mutlu olduk. Sayın Hüseyin Özdilek bizleri ziyaretinde kendilerine de ifade ettim, biz devletin kurumları ve yerel yönetimler olarak yatırımcılarımızın önünü açmak, onların karşılaşmış oldukları problemleri en hızlı şekilde çözmekle görevliyiz. Çünkü yatırım demek istihdam demek, istihdam demek ülkemizin geleceğinin aydınlık yarınlara doğru yol alması demek. İstihdam demek insanlarımızın mutluluğu demek, gençlerimizin güler yüzü demek. Bu bakımdan sahip olduğu kayakları kolaycı yollarla değerlendirme yerine böyle yatırımları tercih eden ve gençlerimize iş imkanı sağlayan kahraman iş adamlarımızı ve Hüseyin Özdilek Beyi tebrik ediyorum. Ülkemiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 hedeflerine ve daha uzak 2053 hedeflerine böyle fedakar ülke için çalışmayı kendisi için borç bilen yatırımcılar sayesinde ulaşacak” dedi.


 


“İLİMİZ EKONOMİSİ DAHA ÇOK HAREKETLENECEK”


 


Açıklamasının devamında Baruş şunları ifade etti; “İlimizde bu yatırım yaklaşık 15 milyon dolar yaklaşık 45 milyon liralık bir kaynak bu tesise yatırılmış oldu. Burada 200 gencimize istihdam sağlanacak. İstihdam açısından bu Bolu için çok önemli bir rakam. Biz buraya geldiğimizde alışveriş ettiğimizde hem burada çalışan gençlerimizin hayata pozitif baktığını görmek bize daima mutluluk verecek. Umarım burası önemli bir uğrak noktalarından olan Bolu’nun otoban ve D-100 karayolundan geçenler içinde önemli bir uğrak yeri olmasını sağlayacak. İlimiz ekonomisi daha çok hareketlenecek. Son yıllarda yapılan yatırımlarla hareket kazanan turizm sektörümüz bundan olumlu etkilenecek. Bolu’nun geleceği aydınlık ve parlak olacak ben buna inanıyorum. Bolu potansiyeli çok güçlü olan bir il. Biz bu potansiyeli böyle değerli iş adamlarımız sayesinde çok daha iyi değerlendirerek gençlerimize de istihdam sağlayarak çok daha güçlü hale getireceğiz. Böylece de Türkiye ekonomisi de dünyada ki sayılı ekonomiler arasında ki yerini alacak. Bugün dünya 17’ciliği olan derecesini onlara doğru taşıyacak. Kişi başına milli gelirimizde 15-20 bin dolarların üzerine taşınacak. Ve Türkiye bölgesinde ve dünyada önemli bir ülke haline gelecek. Hep beraber iş adamlarımızla, devlet kurumlarımızla, yerel yönetimlerimizle dayanışma halinde bunu başaracağız. Bu yatırımı gerçekleştiren Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’e Bolu halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tesisin hem Bolu’muz hem de ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum, kendilerine bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü İzani Turan’ın yaptığı dua sonrası hayırlı olsun dilekleri ile açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.


 


AÇILIŞA ÖZEL TÜM ÜRÜNLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM VAR


 


Öte yandan Özdilek Holding, Bolu D-100 karayolu üzerinde şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu bölgede açtığı yeni AVM için çok özel kampanyalara imza attı. AVM içinde bulunan Safahat Lokantası’nda açılışa özel yüzde 50 indirim fırsatı sunan Özdilek Holding, hipermarket ve mağazalar da 3-14 Haziran 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerine yüzde 50’ye varan indirimle karşılayacak. Ayrıca bay, bayan, çocuk giyimden ev tekstiline, taze gıda ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına, kişisel bakım ürünlerinden aksesuarlara 70 bin çeşit ürünle hizmet vereceği yeni alışveriş merkezinde kampanyalar bunlarla da sınırlı kalmayacak.



Bolu Olay



Haber Bolu Express Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özdilek Holding tarafından hazırlıkları devam eden AVM'nin açılışı gerçekleşti. Muhteşem açılışa binlerce vatandaş adeta akın ederken, Özdilek Alışveriş Merkezinin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. 


Özdilek, Bolu Alışveriş Merkezi 200 çalışanı 9 bin metrekare kapalı alanı ile hizmete girdi. Özdilek AVM misafirlerine bay, bayan, çocuk giyimden ev tekstiline, taze gıda ürünlerinden mutfak ihtiyaçlarına, kişisel bakım ürünlerinden aksesuarlara kadar 70 bin çeşit ürünle hizmet vereceği yeni alışveriş merkezini, Bolu D-100 karayolu üzerinde şehirlerarası terminalin bulunduğu bölgede açtı. 


Türkiye ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın 10 büyük havlu üreticileri içinde yer alan Özdilek, Bolu'da 22 dönüm arazi üzerine 9 bin metrekare kapalı alana sahip yeni alışveriş merkeziyle, müşterilerine en iyi hizmeti en uygun fiyatlarla sunmayı hedefliyor. Özdilek Bolu Alışveriş Merkezi'nde hipermarket, departman mağaza, kafe-restoran ve çocuk eğlence merkezi yer alıyor. 


Açılışta Özdilek Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek yaptığı açıklamada, "Özdilek Holding olarak asıl işimiz alışveriş merkezi kurmak. Bu bilinç ışığında bugüne kadar 9 alışveriş merkezi açarak dünyanın en önemli markalarını son tüketicilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Bundan sonraki hedefimiz, Özdilek kalitesini diğer şehirlere de götürmek. 2016 yılı içinde Uşak, Turgutlu, Bolu ve Düzce'de, 2017'de ise, Bursa Nilüfer ve Bursa Mudanya'da yeni alışveriş merkezleri açmayı planlıyoruz. Şu anda toplam 7 bin kişi istihdam ediyoruz. Bolu'da açtığımız yeni AVM'de ise 200 kişi ile çalışacağız. Önümüzdeki yılın bahar aylarına kadar bin 500 kişi daha işe alarak, toplam 8 bin 500 kişiye ulaşacağız" dedi. Hüseyin Özdilek'in konuşması ardından Bolu Belediye Başkan Vekili Kazım Konak ve Bolu Valisi Aydın Baruş yaptıkları konuşmalarda "hayırlı olsun dileklerini sunarak yaşamaya en uygun şehirler sıralamasında daha da üst sıralarda olmamız için yatırımların önünü açmaya devam edeceğiz" dediler. 


Açılışın ardından AVM'ye akın eden Bolulular atıl durumdaki bu yerin ekonomiye kazandırılmasından ve böyle önemli bir markanın ilimize gelmesinden memnun olduklarını belirttiler. 


Bolu Express



Haber Yeni Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özdilek Holding, 15 milyon dolarlık yatırımla Bolu'da yeni bir AVM açtı. 2015 yılını 1 milyar 400 milyon TL'lik ciroyla kapattıklarını belirten Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 2016 yılın da ise 1 milyar 610 Milyon TL ciro, 181 milyon TL işçilik ödemesi, 130 milyon TL doğrudan ve dolaylı vergi ödemesiyle kapatmayı hedeflediklerini söyledi. 


Yeni Hayat


Geri Dön