19 / 04 / 2024

Özen Kuzu: Teşvik inşaat sektörünü canlandıracak!

Özen Kuzu: Teşvik inşaat sektörünü canlandıracak!

Özen Kuzu, inşaat sektörünün ülkeyi ekonomik olarak ayağa kaldıracak nitelikte olduğuna dikkat çekti. Kuzu, "Emlak Konut projeleriyle birlikte diğer tüm nitelikli projeler için de bankaların uygun faiz oranları belirlemesi sektörü canlandıracak" dedi.



zen Kuzu, inşaat sektörünün ülkeyi ekonomik olarak ayağa kaldıracak nitelikte olduğuna dikkat çekti. 


Kuzu. "Bu doğrultuda sektörümüzün önünün daha da açılacak olması ekonomimizin canlanması için son derece önemli. Bunu daha da önemli bir konuma getirmek için hükümetimizin anlayışlı ve destekleyici tavrına ihtiyacımız her zaman devam edecek" diye konuştu. 


SABAH Gazetesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin himayesinde gerçekleştirilen 'Geleceği İnşa Edenler' toplantısında sektörün önde gelen isimleri sorunlarını masaya yatırdı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, sektöre verilmesi planlanan teşviğin yatırımcıları gelecek açısından umutlandırdığını söyledi. 


Emlak Konut'un başlattığı kampanyanın sektöre ivme kazandıracağım belirten Kuzu, "Emlak Konut projeleriyle birlikte diğer tüm nitelikli projeler için de bankaların uygun faiz oranları belirlemesi sektörü canlandıracak" dedi. 


Toplantıda birçok önemli konunun masaya yatırıldığına dikkat çeken Özen Kuzu, "Şirketlere nakit desteği sağlanması, piyasa koşullarının altında faiz oranları ve vade seçeneklerinin sunulması gibi avantajların konuşulduğu bu çalışma bittiğinde, sektördeki durgunluk aşılacak ve yeni projeler gündeme gelecek" dedi. Sektörün geleceğini Türk ekonomisinden ayrı düşünmenin imkânsız olduğunu belirten Kuzu, şöyle konuştu: "10 yıldır bizi destekleyen siyasi iradenin çizdiği bu perspektifin devam edeceğini düşünmek biz konut geliştiricileri kadar alıcıları da mutlu etmektedir."




2 milyon kişiye iş sağlıyoruz 


ÖZEN Kuzu. sektörün daha güçlü bir noktaya gelmesi için hükümetin üzerinde çalıştığı teşvik paketini desteklediklerinin altını çizdi. "Yıllardır söylediğimiz gibi Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olan ve yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam yaratan gayrimenkul sektörünü daha iyi bir noktaya götürmek için devletimiz önümüzü açmalı" diyen Kuzu, verilecek her türlü desteğin önemine dikkat çekti. 



Sabah


Geri Dön