20 / 04 / 2024

Özgür Demirtaş yine uyardı! Doların son hamlesi Türkiye için çok kötü oldu!

Özgür Demirtaş yine uyardı! Doların son hamlesi Türkiye için çok kötü oldu!

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından ekonomiye ilişkin görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Demirtaş, doların Euro'yu geçmesinin ardından döviz kurlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.



Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş doların Euro'yu geçmesinin ardından döviz kurlarıyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte Demirtaş'ın son zamanlarda yaptığı sosyal medya paylaşımları...

 Özgür Demirtaş yine uyardı! Doların son hamlesi Türkiye için çok kötü oldu!

"TÜRKİYE İÇİN ÇOK KÖTÜ"

Prof. Dr. Demirtaş, küresel tüm para birimlerine karşı değerlenen dolar kurunun Euro kurunu da geçmesini “çok kötü” olarak değerlendirdi. 
Dolar kuru geçtiğimiz gün, 20 yıl sonra Euro kuru ile eşitlenmişti. Bu durumda 1 dolar 1 Euro'ya eşitlenirken, ABD'nin açıklanan enflasyon verilerinin ardından dolar eşitliği bozdu ve Euro kurundan daha değerli konuma gelmişti.

"EURO İLE SATIP DOLARLA ALIYORUZ"

Özgür Demirtaş Euro’nun dolar kuru karşısında erimesinin Türkiye için çok kötü olduğuna dikkat çekti. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından, “Euro’nun dolar karşısında erimesi Türkiye için iyi değil çok kötü. Türkiye malını Avrupa’ya satar (Euro ile), hammaddesini ise Dolar ile alır. Euro Dolar düştükçe bu Türkiye’nin zararına olur. Net mi?” diye kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön