19 / 04 / 2024

Özgür Yirik: Toplu taşıma imkanları Esenyurt'ta konut satışlarını artırdı!

 Özgür Yirik: Toplu taşıma imkanları Esenyurt'ta konut satışlarını artırdı!

Firma: Yirikler İnşaat

Yirikler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yirik, hızla gelişen toplu taşıma imkanlarının özellikle Esenyurt Bölgesi’nde konut satışlarına olumlu etkisi olduğuna dikkat çekti



Esenyurt’ta yapımına devam edilen Bura Residence ile tüketicinin yoğun ilgisini çeken Yirikler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yirik, hızla gelişen toplu taşıma imkanlarının özellikle Esenyurt Bölgesi’nde konut satışlarına olumlu etkisi olduğuna dikkat çekti.

Toplu taşıma araçları arasında özellikle metrobüsün önemine değinen Özgür Yirik konuyla ilgili düşüncelerini; “Metrobüs hayatımıza girdikten sonra uzaklık kavramına bakış açımız değişti. Önceden Beylikdüzü, Esenyurt gibi mevkiiler İstanbul’un uzak ucu sayılırken, şimdi baktığınızda, Mecidiyeköy gibi iş hayatının yoğun olduğu bir semte, metrobüsle 45 dakikada erişebiliyorsunuz. Metrobüs, tüm yaşam ve iş alanlarını birbirine yakınlaştırdı, uzaklığı en aza indirgedi ve İstanbul’un kanayan yarası trafiğe alternatif bir çözüm sundu.İnsanlar, İstanbul gibi stresi bol bir şehirde en çok evlerine gidince temin edebilecekleri bir huzur arıyor. Rahat yaşama alanı, deprem yönetmeliğine uygun yapılmış binalar, sorunsuz altyapı, güvenli siteler, her hizmete anında ulaşabilecekleri konutlarda yaşamlarını sürdürmek istiyorlar. İstanbul’un çoğu iş ve yaşam merkezinde bu tarz yeni yapılmış, site içinde, güvenli binayı uygun fiyatları bırakın, bulmak bile çok güç. Beylikdüzü ve Esenyurt gibi yeni gelişen ilçelerde her hizmete anında ulaşabileceğiniz, site içerisinde güvenli binalar da iş ve yaşam merkezlerine uzaklığı açısından tercih edilmiyordu.  Ama Kadıköy ile Beylikdüzü arası 50 km mesafeyi 1 saat 15 dakikaya indiren metrobüs, insanların bu mevkilere bakış açılarını değiştirdi.  Esenyurt ve Beylikdüzü’nde ev talepleri metrobüs temelinin atılması ile sonlarına yaklaşılmasını içeren zaman diliminde neredeyse 2 katına çıktı. Metrobüs inşaatının sonlarına yaklaşıldığı şu dönemde kademe kademe artan konut fiyatları, hız kesmeden artmaya devam ediyor. Güvenli bir sitede, kaliteli yaşam koşullarıyla hayatını devam ettirmek isteyen bireyler için, yol sorunun da ortadan kalktığını görmek bizim için gerçekten mutluluk verici bir gelişme” şeklinde dile getirdi.



Geri Dön