26 / 04 / 2024

Özkan Özçelik: Yastıktaki döviz konuta döndü!

Özkan Özçelik: Yastıktaki döviz konuta döndü!

Birikimini dövizde tutan yatırımcı, son aylarda TL'ye karşı gelir elde edince, yatırımını konuta yöneltmeye başladı Türk ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar döviz yatırımcısını harekete geçirdi. Özkan Özçelik yastıktaki döviz konuta döndü...



Birikimini dövizde tutan yatırımcı, son aylarda TL'ye karşı gelir elde edince, yatırımını konuta yöneltmeye başladı Türk ekonomisinde yaşanan dalgalanmalar döviz yatırımcısını harekete geçirdi. Projelerin satış ofislerinde hareketli günler yaşanmaya başladı. Bir anda artan satışlarda "yastıkaltı dövizlerin" önemli rolü bulunduğu belirtildi. Döviz fiyatlarındaki büyük artışları değerlendirip, henüz fiyatı yükselmeyen proje konutlardan satın alarak, çifte kazanç elde eden yatırımcılar, ekonomik dalgalanmalar nedeniyle deyim yerindeyse "beli bükülen" inşaat sektörüne yeniden can getirdi. One Tower Kule Konut ve AVM projesini hayata geçiren İTO Yatınm'ın ortaklarından Özkan Özçelik de, Başkent'teki markalı ve kaliteli inşaat firmalarının fiyatlarına zam yapmamak için adeta direndiğini ifade etti. 


Özçelik, "Geçtiğimiz ay Türkiye zor bir dönem yaşadı. Döviz artışı maliyetlerde de otomatik olarak artış yaşanmasına neden oldu. Böyle durumlarda firmalar mecburi olarak fiyatlarına zam yapar. Ancak şu anda Ankara'daki çok sayıda firma, maliyet artışını fiyatlarına zam olarak yansıtmamaya çaba gösteriyor" diye konuştu. 


Maliyet artışına sektör direndi 


YAŞANAN maliyet artışına direnerek döviz fiyatlarını şu an için fiyatlarına yansıtmama kararı alan projelerden biri de Başkent'in göl ve orman manzaralı projesi Uptovvn İncek oldu. Projeyi hayata geçiren LEMA Grup'un ortağı Emre Katırcı, geçtiğimiz ay döviz fiyatlarında yaşanan yükselişin Ankara'da çok sayıda projeyi olumsuz etkilediğini belirterek, kaliteli projelerin bu belirsizlik ortamından başarıyla çıktığının altını çizdi. Katırcı, "Biz Uptovvn İncek'te hem kaliteden ödün vermeden projeyi tamamlıyoruz hem de herkesin yaşamına keyif katabileceği detaylarla dolu bir yaşam merkezine imza atıyoruz" dedi. 


Sabah Ankara 



Geri Dön