26 / 04 / 2024

Özkan Özçelik kimdir?

Özkan Özçelik kimdir?

İTO Yatırım Ortaklarından; Özçelik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Özçelik kimdir? Özkan Özçelik, Özçelik İnşaat ile hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Özçelik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Özçelik'in biyografisi...



Özkan Özçelik kimdir?

Özkan Özçelik, 1968 doğumlu. Hacettepe Üniversitesi İkdisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, sonrasında Hacettepe Üniversitesi A.M.Y. Okulu İnşaat Bölümünü mezunu.


1982 yılında babası İsmet Özçelik ( Mimar) tarafından kurulan aile şirketi Özçelik İnşaat Sanayi Mimarlık Elektrik Ticaret Ltd. Şti.’nde 1998 yılından itibaren ortağı ve Yönetim  Kurulu Başkanı olarak görev almıştır. 


Özçelik İnş. San. Mim. Elk. Tic. Ltd. Şti  ile 250.000 m2 üst yapı projesi, konutlar, ticaret alanları bitirmiştir. 2005 yılında Özçelik İmaj Ortaklığı, 2008 yılında Özçelik İmaj Tan Ortaklığı hayata geçirilmiştir. Halen bu ortaklıklarla 700.000 m2 inşaat devam etmektedir.


Ayrıca İTO Yatırım Enerji İnşaat Petrol Turizm Emlak Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., İnciler Taşımacılık Temizlik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Selpa Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş., Özimkar İnşaat Turizm Gıda ve İşletmecilik A.Ş.  Yönetici Ortağı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 


Özçelik İnş. San. Mim. Elk. Tic. Ltd. Şti. , İmaj İnş. Tur. Gıda Elek. San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve Orhan Tan Özçelik – İmaj - Tan ünvanı ile 12 Eylül 2008 yılında bir ortaklık oluşturmuşlardır.  Ankara  merkezli oluşan ortaklık esas olarak inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.


Özçelik–İmaj–Tan şirketlerinin ortaklığı olan İTO Yatırım, Ankara'nın en iddialı konut ve alışveriş merkezini inşa etme hedefiyle kurulmuştur. Firmaların güçlerini bir araya getirerek bir ortaklık modeli kuran Orhan Tan, Ahmet Pelit ve Özkan Özçelik, inşaat sektöründe yüksek nitelikli projelere imza atmışlardır. 


Özçelik-İmaj-Tan, tamamlamayı hedefledikleri yeni ve büyük projeleri ile beraber, başta Ankara olmak üzere yurt içi ve yurt dışında etkinlik alanlarını genişletmeye devam etmektedir. Ankara'nın gözde semti Çayyolu'nun en popüler bölgesinin oluşumunu, bizzat inşa ettiği yapılar sayesinde sağlamış olan ÖZÇELİK-İMAJ-TAN'a ait bazı iş merkezi ve konut projeleri şöyledir; Lotus Çayyolu 1-2; Konsept Çayyolu, İdeal Park, Dora Park, Gezgin 1-2, Kaleli, Özçelik İmaj İş Merkezi, Çayyolu İş Kompleksi. Firma aynı zamanda Ankara'da Hilton Garden Inn'I inşa etmektedir.



Özkan Özçelik: Yeşil binaya yatırımın tam zamanı!
One Tower AVM'nin iç dekorasyonunda ahşap kaplamalar kullanılacak!




Geri Dön