26 / 04 / 2024

Öznur Çalık: Malatya'daki deprem konutlarının ihale bedeli 2 milyar TL!

Öznur Çalık: Malatya'daki deprem konutlarının ihale bedeli 2 milyar TL!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak 2020'de Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da bu yılın haziran ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen konutların 25 bin kişiye sıcak yuva olacağını söyledi.



AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak 2020'de Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da bu yılın haziran ayı sonuna kadar tamamının yapılması hedeflenen konutların 25 bin kişiye sıcak yuva olacağını açıkladı.

Sabah'tan Tahir Özçelik'in haberine göre; Elazığ Sivrice merkezli depremde Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri olumsuz etkilendi. Söz konusu ilçelerde evleri hasar gören ailelere ilk etapta 5 bin 948 çadır dağıtıldı, kırsal kesimlerde 650 konteyner kuruldu. Hasar tespit çalışmalarında, kent genelinde 72 bin 808 binada incelemelerde bulunuldu ve 7 bin 480 binanın ağır hasar gördüğü belirlendi. 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Doğanyol İlçe Belediye Başkanı Hakan Bay ile birlikte depremin birinci yıl dönümünde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Malatya'nın Doğanyol ilçesinde incelemeler yaptı. Çalık, depremin yaşandığı andan itibaren devletin tüm imkanlarının vatandaşlar için seferber edildiğine ve kent genelinde depremden etkilenen ailelere bugüne kadar toplamda 74 milyon 706 bin lira ayni ve nakdi yardım yapıldığına dikkat çekti. 

Öznur Çalık: Malatya daki deprem konutlarının ihale bedeli 2 milyar TL!

"5 BİN 24 KONUTUN İHALESİ YAPILDI"

Çalık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla  TOKİ  tarafından kent genelinde 5 bin 24 konutun ihalesinin yapıldığını, Yeşilyurt ilçesindeki deprem konut projelerinin ise hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde ihalesinin gerçekleştirileceğini söyleyerek, kent genelinde inşası süren konutlardan 525'inin kura çekilişi ile hak sahiplerine teslim edildiğini, etaplar halinde tüm konutların haziran ayı sonuna kadar bitirilerek yaklaşık 25 bin kişiye sıcak yuva olacağını dile getirdi. 

"DEPREM KONUTLARININ İHALE BEDELİ YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRA"

Öznur Çalık, depremden etkilenen vatandaşların devletine sadakati, vatanperverliği, fedakarlığıyla bu çalışmaların hızlı şekilde devam etmesine ve bitmesine katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Sosyal donatılarıyla, oyun alanlarıyla, modern bir şekilde üretilen afetten uzak dayanıklı konutlarda, binalarda vatandaşlarımız güle güle oturacaklar" açıklamasında bulundu. 

Çalık, kentteki deprem konutlarının ihale bedelinin yaklaşık 2 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, depremin birinci yıldönümünde bu tür büyük acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diledi.

Malatya’da 1 yılda 6 bin depremzede aileye yeni konut yapıldı!


Geri Dön