29 / 03 / 2024

Pakpen İSO 500'de 203. sırada!

Pakpen İSO 500'de 203. sırada!

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen, İstanbul Sanayi Odası’nın 2014 yılı verilerine göre açıkladığı Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde, 203. sırada yerini aldı.



Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen, İstanbul Sanayi Odası’nın 2014 yılı verilerine göre açıkladığı Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde, 203. sırada yerini aldı. Pakpen, İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde, 2014 yılı araştırmasına göre 203’üncü sırada yer aldı. Bu haliyle geçtiğimiz yılki sıralamada yerini koruyan şirket, merkezinin bulunduğu Konya’da ise, bir basamak yükselerek en büyük ikinci sanayi kuruluşu olmayı başardı. Boru, PVC profil ve yalıtım olmak üzere 3 farklı alanda kaliteli ve çevreci ürün gamı ile hizmet veren Pakpen, 2013 yılında 425.8 milyon ciro elde etmişti. Cirosunu 2014 yılında 480.5 milyon TL’ye yükselten Pakpen, bu artışla, İSO 500 Listesi’ndeki yerini koruyarak, listede 203’üncü sırada yer aldı.

Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, şirket olarak, çevreye ve kaliteye yaptıkları yatırımların, yapı sektörüne kazandırdıkları ‘ilk’lerin, ihracat pazarlarında gösterdikleri performansın ve kalite ile Ar-Ge’ye verdikleri önemin meyvelerini topladıklarını söyledi. Tuza, “Bugüne dek yaptığımız yatırımlar ve attığımız adımlar, Türkiye’nin ‘en büyükleri’ arasında yerimizi bir kez daha almamızı sağladı. Ülkemizin en büyük 203’üncü sanayi kuruluşu olmanın yanı sıra doğup büyüdüğümüz, yaptığımız yatırım ve sağladığımız istidamla sürekli değer katmaya çabaladığımız Konya’mızda artık ikinci büyük sanayi kuruluşuyuz. Elde ettiğimiz bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

 “Başarımızı, başta komşu ülkelerimiz olmak üzere Avrupa Birliği ve Körfez ülkelerine kararlılıkla taşıyoruz” diyen Tuza, halihazırda 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve sektörde, 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Bu arada Pakpen’in; merkezi Londra’da bulunan dünyanın önde gelen marka değerlendirme kuruluşu BrandFinance tarafından yapılan araştırma ile Türkiye’nin en değerli markaları arasında gösterildiğine de değinen Tuza, “BrandFinance, şirketlerin son 3 yıllık finansal verilerini ve gelecek 5 yıla ait projeksiyonlarını analiz ederek Türkiye’nin En Değerli 100 Markasını belirledi. Araştırmada, Pakpen olarak bu yıl, geçen yıla oranla 4 basamak yükselerek, Türkiye’nin en değerli 96’ncı markası olmayı başardık. Hedefimiz, markamızın değerini daha da yükseltebilmek adına, çalışmalarımızı istikrarlı bir biçimde sürdürmek” diye konuştu.


Geri Dön