19 / 04 / 2024

Pamukkale turizmin vazgeçilmezi olacak!

Pamukkale turizmin vazgeçilmezi olacak!

Sağlık turizmiyle hızla gelişen Pamukkale, bu yıl iki milyon lira yatırını yaparak hem yerli hem de yabancı turistlerin vazgeçilmezi olacak. Belediye, dünyada söz sahibi olmak için tüm hızıyla çalışıyor.



TÜRKİYE'NİN parlayan yıldızı haline gelen Pamukkale, Denizli'nin de turizmdeki en önemli lokomotifi. Beyaz Cennet Pamukkale ile birlikte termal sağlık merkezi olan Karahayıt, turizm için Pamukkale'nin en popüler mekanları, Termal sağlık merkezi konusunda önemli yatırımlar yatıklarım söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin "Sadece bu yıl iki milyon lira yatırım yapak. Amacımız termal sağlık konusunda Türkiye'de ve dünyada söz sahibi olmak" dedi.

 

ÇOK YOL KATETTİK 

Pamukkale, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve ekibi vatandaşa daha güzel bir ilçe yaşatmak için de var gücüyle çalışıyor. Denizli nüfusunun üçte birinin Pamukkale ilçesinde bulunduğunu söyleyen Başkan Gürlesin "Yeni kurulan bir belediyeyi zor şartların beklediğini bilerek bu işe başladık. Yaptığımız çalışmalarda biz hep hızlı hareket ettik. Bu hızlı hareketimiz neticesinde de güzel başarılar elde ettik. İlk 8-9 ay yeni kurulan bir belediye olarak kuruluş aşaması yaşandı. Daha sonra ise hizmet etmeye başladık. Altı ay öncesine göre oldukça iyi bir noktadayız, bir yıl sonra da bu bulunduğumuz noktadan daha iyi bir konumda olacağız. 68 mahallemizin tamamında bizlerin eseri var. Hizmeti en ince aynntısına kadar gerçekleştiriyoruz" dedi. 


TERMAL ÖNEMLİ 

İlçe sınırları içerisinde dünyada eşi benzeri olmayan Pamukkale ile birlikte şifa kaynağı olan Karahayıt'ı da barındırdıklarını ifade eden Başkan Gürlesin "Pamukkale bizim sınırlarımız içerisinde ancak bize ait değil. Bakanlık işletmesini TÜRSAB'averdi. Ancak Karahayıt termal sağlık konusunda en az Pamukkale kadar öneme sahip. Biz bu mahallemizde termal sağlık ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yaptıklarımız bu çalışmalar kısa sürede yerli ve yabancı turistleri çekecek" diye konuştu. 


MİLYARLARA ULAŞTIK

Pamukkale Belediyesi olarak 3 yıldır takvimden çıkarılan Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılım için çaba harcadıklarını da vurgulayan Başkan Gürlesin "Bisiklet federasyonu ile iletişime girerek, Pamukkale turunu gerçekleştirdik. Bu sayede Denizli ve Pamukkale tüm dünya tarafından izlendi. Bizim için en önemli unsur Pamukkale'yi dünyaya tanıtmak. Canlı yayınlarla milyarlarca insana ulaşmış olduk" açıklaması yaptı.


Star


Geri Dön