25 / 04 / 2024

Karadeniz yaylaları, doğa tutkunlarının vazgeçilmezi!

Karadeniz yaylaları, doğa tutkunlarının vazgeçilmezi!

Havaların soğumasıyla buralarda yaşayan vatandaşların dönüş yapmaya başladığı Karadeniz yaylaları, karla birlikte oluşan eşsiz doğal güzelliğin tadını çıkarmak isteyenlerin tercihi oluyor. Karadeniz yaylaları, doğa tutkunlarının vazgeçilmezi.



Havaların soğumasıyla buralarda yaşayan vatandaşların dönüş yapmaya başladığı Karadeniz yaylaları, karla birlikte oluşan eşsiz doğal güzelliği görmek isteyenlerin tercihi oluyor.


Eşsiz doğal güzelliği ve temiz havasıyla Karadeniz yaylaları, doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alırken, ilkbaharla birlikte buralara çıkan köylüler de havaların soğumasıyla geri dönmeye başladı.


Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı yaylasından dönen vatandaşlardan Pamuk Karakaya, Mayıs ayında yaylaya çıktığını belirerek, havaların soğumasıyla köyüne geri döndüklerini söyledi.


Yaklaşık 7 ay boyunca hayvanlarını otlatmak amacıyla yaylada kaldığını anlatan Karakaya, "4 veya 5 ay köyde kaldıktan sonra yine yaylaya çıkacağım. Bu yolculuğa alıştık. Hava şartları iyi oldukça yaylada güzel bir zaman geçiriyoruz" diye konuştu.


Yaylaya gezmeye çıkan Cesur Eren ise ailesi ve dostlarıyla zaman zaman stres atmak ve doğayla başbaşa kalmak için Çambaşı yaylasına çıktıklarını kaydetti.


AA


Geri Dön