19 / 04 / 2024

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm projeleri yatırımcılara sunulacak!

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm projeleri yatırımcılara sunulacak!

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, ilçede gerçekleşecek kentsel dönüşüm projelerinin tanıtımlarının yapılacağını açıkladı. 



Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale’nin eteklerinde yer alan Pamukkale Mahallesi’nde kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için düğmeye bastığı ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi’nin ikinci etabı sona erdi. Dünya'dan Osman Nuri Boyacı'nın haberine göre; DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, gönüllü mimar üyelerinin 12 aylık çalışma sonucunda hazırladıkları konsept projenin sunumunun kısa zamanda gerçekleşeceğini dile getirdi.

DEGİAD, termal turizm, kültür turizmi, inanç turizmi konusunda büyük potansiyele sahip olan Pamukkale’de konaklama sürelerini yükseltmeki konaklayan misafirlerin otel dışında yeme, içme ve eğlence konusunda dünya standartlarında hizmet alabileceği tesisler inşa edilmesinin önünü açmak mantığıyla 2019 senesinde Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi’ni başlattı. Projenin ilk etabında DEGİAD Yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması düzenlendi. Türkiye’de bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen ilk mimari fikir yarışmasına 50’nin üzerinde mimari proje katılım sağladı. Projenin ikinci etabında da DEGİAD İş ve Genel Projeler Komisyonu Pamukkale Köyü Çalışma Grubu’ndaki gönüllü mimar üyeler, 12 aylık çalışma sonrasında Pamukkale Köyü’nün tamamının dahil olduğu konsept mimari proje tasarladı. Köyün canlandırılması için tasarlanan proje DEGİAD Yönetim Kurulu’na tanıtıldı.

Hazırladıkları konsept projenin yatırımcılar, ulusal ve yerel yetkililerine aktarma konusunda hazır olduklarını söyleyen DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, şu açıklamalarda bulundu: 

“Pamukkale Köyü’nün yeniden canlandırılmasına yönelik projenin ikinci etabında; uygulanabilme potansiyeli yüksek, bölge halkının isteklerini ve turizm potansiyelini karşılayabilen, bütçe hesapları doğru planlanmış, bölgenin özgün ve uygun malzemeleriyle projelendirilmiş bir tasarım ortaya çıkarıldı. Kamuoyu, halk ve yatırımcıların desteği ile Pamukkale’de dönüşümün ilk somut adımları atıldı” şeklinde konuştu.

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!


Geri Dön