25 / 04 / 2024

Pandemide ev tadilatları arttı!

Pandemide ev tadilatları arttı!

Pandemi sebebiyle evde kalan vatandaşlar tadilata yoğunlaştı. Bu dönemde en çok boya ekipman satışları artış gösterdi. Bunu balkon kapatma ve koltuk döşeme izledi...



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle hükümetin 'Evde kal' çağrısına uyan vatandaşlar evlerinde tadilat yapmaya başladı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, en fazla tadilat boya, badana ve balkonlara yapıldı. Nalburdayımcom Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Bük konuyla ilgili olarak, "Koronavirüs sürecinde evde geçirilen zamanın artması, evde bekleyen bakım ve onarım ihtiyaçlarını da gündeme taşıdı. Son 30 günlük satış grafiğimize baktığımızda, boya kategorsindeki ürünlerimizde yüzde 50'lik bir artış yaşandığını görüyoruz. Buna bağlı boya ekipmanları satışlarında da yüzde 50'lik bir artış söz konusu" dedi.

Pandemide ev tadilatları arttı!

SATIŞLAR KATLADI

Ozan Bük, normalleşme dönemine geçiş ile birlikte şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla yazlıkçılar yazlık evlerine giderken, taşınma planlarını erteleyenlerin de düğmeye bastığını dile getirdi. Bük, "1 Haziran'dan bu yana taşınma kolileri, koli bantları, vakumlu hurçların satışlarında yüzde 50'lik bir artış yaşanıyor" diye konuştu. 

Online hizmet platform Armut'un verilerine göre, boya talebi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 124 arttı. Balkonunu kapatmak isteyen vatandaşların aynı dönemde talebi ise yüzde 181 oldu. En çok talep alan diğer hizmetler de sırasıyla, koltuk döşeme, sineklik, parke laminant döşeme, mutfak dolabı yapımı, fayans seramik döşeme ve PVC pencere kapı oldu. Ev tadilatlarına gelen taleplerin en çok geldiği şehirlerde ise İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  ön plana çıktı.


Geri Dön