20 / 05 / 2024

Pandemiden sonra her şey değişti! 2025’e kadar 2 trilyon doları aşacak

Pandemiden sonra her şey değişti! 2025’e kadar 2 trilyon doları aşacak

Sosyal ticaret, birçok farklı şekilde tanımlanabilir. Fakat son bir kaç yıldır pandeminin de etkisiyle daha çok rağbet gören sosyal ticaret hızını büyüttü ve yayımşanan trend raporunda 2022'nin online alışveriş yılı olduğu açıklandı.



Sosyal ticaret genel olarak, sosyal ağlar ve benzeri platformlar aracılığıyla ürünlerin ve hizmetlerin satılması olarak tanımlanabilir. Önümüzdeki yıl olan 2023 için ne kadar doğru olduğunu söylemek zor, ancak son yıllarda sosyal ticaretin popülaritesinin arttığını söyleyebilirim. Özellikle pandemi sürecinde, birçok insan evde kalmaya ve online alışveriş yapmaya zorlandığı için, sosyal ticaretin popülaritesi daha da arttı.  Bu nedenle, sosyal ticaretin gelecekte de önemli bir rol oynayabileceği söylenebilir. Fakat ne kadar önem arz edeceğini tahmin etmek zor ve bu, birçok faktöre bağlıdır.


Küresel ticaretteki hakkını her geçen yıl artıran ve 2022’de de yukaruya yönlü ivmesini sürdüren e-ticaret için 2023 ve takip eden yılların nasıl geçeceği merak konusu oldu.  E-ticaret çözümleri sağlayıcısı Shopify aracılığı ile yayımlanan trend raporunda 2022’nin e-ticaretin büyüme hızının istikrar kazandığı bir yıl olduğu söyledi.

Zorlaşan küresel ekonomik koşullara rağmen büyümenin tam olarak kaybolmadığına dikkat çekilen raporda 2023’teki e-ticaret büyümesinin salgın öncesine göre yüzde 5 daha  fazla olacağı ve sonraki yıllarda devamlılık kazanacağı tahmin edildi. Bireylerin online işletme kurmasına yönelik ihtiyaçlarının olduğu tüm bilgileri “Başarı İskeleti” adlı bir programda toplayan  Courself.co CEO'su ve Shopify'ın  Türkiye'den seçtiği ilk e-ticaret koçu Raif Kamacı, 2023 e-ticaret trendlerini açıkladılar.

Pandemiden sonra her şey değişti! 2025’e kadar 2 trilyon doları aşacak

Pandemi döneminde e-ticaret büyümesinde görülen büyümenin sektördeki inovasyon ve teknolojinin benimsenmesini en az 5 yıl hızlandırdığının altını çizen Raif Kamacı, “Bu kadar hareketli bir pazarda rekabet her geçen yıl zorlaşıyor. Bu duruma rağmen her yıl yeni imkanlarla geliyor, doğru bir yöntemle pazara giren 
herkesin başarı olasılığı yüksek" dedi.


Geri Dön