04 / 05 / 2024

Pandora ile markalı konut projelerinin maketleri cebinizde!

Pandora ile markalı konut projelerinin maketleri cebinizde!

E-Tohum'dan yatırım almaya hak kazanan ilk 15 girişimden biri olan Pandora, markalı konut projelerini cep telefonuna taşıdı. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen uygulama, proje maketlerinin her yere taşınabilir hale getirdi.





Artırılmış gerçeklik uygulaması Pandora, markalı konut projelerini 3 boyutlu modelleyerek, cep telefonuna taşıdı. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen uygulama, proje maketlerinin her yere taşınabilir hale getirdi. İki üniversite öğrencisinin girişimi olan uygulama, özellikle satış ofislerindeki proje sunumlarına yeni bir boyut katmayı hedefliyor. E-Tohum'un yatırım ekosistemine girmeye hak kazanan ilk 15 girişimden biri olan Pandora, çalışmalarına İTÜ Çekirdeğin de desteğiyle İstanbul'da devam ediyor. Melek yatırımcılar ile büyümeyi hedefleyen şirket, Startup Turkey etkinliğinde de yer aldı. Etohum'un Kurucusu Burak Büyükdemir, Pandora'nın, Startup Turkey'ye katılan yatırımcılar ile 260 bin TL'lik yatırım sözleşmesine imza attığını duyurdu. Kurucu Ortağı Kemal Akçalı uygulamanın çıkış hikayesini şöyle anlatıyor:

"İzmir'de dijital reklamcılık işlerini yürüttüğümüz bir inşaat firması vardı. Yakın tarihli bir inşaat fuarında Arap iş adamlarına sunum yapacaklardı fakat maketleri yoktu. Maketin de öyle bir sürede yetiştirilme imkanı yoktu. Alternatif bir çözüm arıyorlardı. Biz de bunu geliştirdik." 

Pandora'nın inşaat ve mimarlık sektörleri için özelleştirilmiş bir uygulama olduğunu belirten Akçalı, "Firma sahipleri, müteahhitler ya da satış temsilcileri, yüksek maliyetli proje maketlerine gerek olmadan ve satış ofisine bağımlı kalmadan, sadece bir cep telefonu ya da tablet bilgisayar yardımıyla, diledikleri her yerde konut projelerinin 3 boyutlu sunumunu yapabilecek" diye konuştu. Firma sahiplerini pahalı maket maliyetlerinden de kurtardığını söyleyen Akçalı, bu maliyetlerin yarı yarıya düştüğünü belirtti.

Şimdiden proje satışları gerçekleştirdi

Mimari makette bulunan özelliklerin yanısıra, animasyonlar ile zenginleştirilmiş görsellik eklediğini kaydeden Akçalı, şunları ekledi:

"Satış ofislerine ayak basmamış müşterilerin bile genel anlamda yapı ve iç dizayn hakkında rahatlıkla bilgi edinebilmesini sağlıyor. Müşterilerimize, bir makette anlatılabilecekten çok daha fazlasını sunuyoruz. Şirketi kuralı 15 günden az zaman olmasına rağmen yaklaşık 50 bin TL'lik proje satışı yaptık."


Dünya


Geri Dön